Najúžasnejšie pláže na Sardínii, ktoré ti vyrazia dych!

Čarovná Sardínia predstavuje ostrov v Stredozemnom mori, ktorý patrí medzi najstaršie osídlené oblasti Európy. Vďaka úžasným plážam, fascinujúcim pobrežiam a jemnému piesku jej mnohí dávajú prívlastok európsky Karibik. 

Romantické prechádzky, úchvatné mestá s jedinečnou architektúrou, turistické chodníky vedúce nádhernou prírodou, mimoriadne chutná miestna kuchyňa robia zo Sardínie dokonalú dovolenkovú destináciu. 

Krajina plná protikladov vás prekvapí svojím drsným a hornatým prostredím, ale aj pohostinnosťou miestnych obyvateľov. Kým nádherné pobrežia vítajú každoročne množstvo dovolenkárov z celého sveta, vnútrozemie predstavuje úplne iný svet. Funguje svojím vlastným tempom bez ohľadu na to, či práve je alebo nie je dovolenková sezóna.

Či už hľadáte dlhé pláže na Sardínii, kde aj počas letnej sezóny nájdete dobré miesto pre odpočinok alebo pláže s bielym pieskom na Sardínii, ste na správnom mieste. Poďte sa s nami pozrieť na najkrajšie pláže Sardínie. A čo by ste si ešte nemali nechať ujsť počas pobytu na tomto kúzelnom ostrove?

Neprehliadni: Najslnečnejšie európske destinácie, ktorým jednoducho neodoláš

Najúžasnejšie pláže na Sardínii

Sardínia možno nie je prvým miestom, kde by ste inštinktívne hľadali tropické pláže v Európe. No akonáhle sa tam ocitnete, budete sa cítiť ako v nejakom karibskom raji. Nájdete tu totiž biele piesočnaté pláže a smaragdovo sfarbené vlny nekonečného mora. Kilometrové pláže na Sardínii ponúkajú skvelú dovolenku pre plavcov, rodiny s deťmi či milovníkov podmorského sveta. 

Detské pláže na Sardiínii

Každý rodič vie, že pri plánovaní dovolenky s deťmi je výber správnej pláže kľúčový. A práve Sardínia je ideálnou destináciou pre rodiny s deťmi. Krištáľovo čistá voda, plytké a piesočnaté morské dno, pozvoľný vstup do mora, jemný piesok výborný pre stavanie hradov, ľahko prístupná pláž, čistota, vybavenie na pláži od bufetov, cez plavčíka, až po sprchy - toto všetko Sardínia ponúka. 

Ktoré pláže sú ideálne pre deti?

  • Severná Sardínia: Spiaggia di Li Cossi, Spiaggia Longa.

  • Costa Smeralda: Spiaggia Brandinchini, Spiaggia del Principe.

  • Južná Sardínia: Pláž Poetto, Cala Domestica, Spiaggia di Tuerredda, Spiaggia di Punta Molentis, Su Giudeo.

ružová pláž na Sardínii
INSTAGRAM/ciliegiosecondo

Ružová pláž na Sardínii - Spiaggia rosa

Počuli ste už o tom, že Sardínia sa môže pochváliť ružovým pieskom? Spiaggia Rosa alebo ružová pláž je prekrásna prírodná piesočná pláž na malom ostrovčeku Budelli, ktorý je súčasťou súostrovia La Maddalena. 

Pláž je výnimočná práve vďaka svojej ružovej farbe, ktorá je daná prítomnosťou mikrokryštálov ružového koralu.

Ostrov je obývaný jedinou osobou, ktorá ho stráži. Vstup na pláž nie je povolený od roku 1994. Ak chcete vidieť tento skvost na vlastné oči, potom jedine z lode alebo so sprievodcom.

V súčasnosti už nie je pláž ružová taká ako predtým, pretože turizmus v minulosti zničil ekosystém na ktorom žili populácie ružových koralov a mušlí. Za porušenie zákazu vstupu môžu zvedaví turisti zaplatiť pokutu od 500 do 3500 eur.

pláže na Sardínii
INSTAGRAM/nixii.3

Pláž Maria Pia Sardínia

Pláž Maria Pia sa nachádza na západnom pobreží Sardínie asi jeden kilometer od mesta Alghero. Na túto očarujúcu pláž sa dostanete prechodom cez veľký borovicový les, kde sa môžete osviežiť v najhorúcejších hodinách.

Pláž tvoria duny jemného bieleho piesku, ktoré sú domovom vzácnych a pôvabných morských ľalií. Krištáľovo čisté more s plytkou vodou umožňuje deťom sa pokojne a bezpečne hrať. Táto očarujúca pláž je dlhá asi dva kilometre a je veľmi obľúbená medzi miestnymi. Svoj čas môžete tráviť na bezplatnej časti alebo využiť rôzne služby ako je prenájom lehátok, prevádzky s občerstvením, kiosky a bary.

Pozri aj: Najlepšie destinácie pre vegánskych cestovateľov: TIETO by ste mali určite navštíviť!

najkrajšie pláže na Sardínii
INSTAGRAM/inesemordviceva

Pláž Cala Luna

Cala Luna je jednou z najkrajších pláži na východnom pobreží Sardínie, nachádzajúca sa medzi regiónmi Barbagia a Ogliastra. Ide o miesto mimoriadnej krásy a úchvatnej scenérie, ktorú využilo mnoho filmárov. 

Pláž Cala Luna charakterizuje smaragdová voda, biely piesok, divoká príroda a obrovské jaskyne. Na pláž sa ľahko dostanete po mori prostredníctvom služieb poskytovaných niektorými lodnými spoločnosťami, ktoré vychádzajú z neďalekého prístavu Cala Gonone a z pláže Marina di Orosei.

Pre tých, ktorí obľubujú turistiku sa môžu vydať objavovať krásy tohto miesta aj po súši, po ceste, ktorá začína z Cala Fuili. Pripravte sa však na náročnejšiu túru ponad jaskyne Bue Marino, Grotta Nuova a Gola di Oddoana.

pláž Mugoni na Sardínii
INSTAGRAM/katnissvany

Pláž Mugoni

Krásna pláž Mugoni je jednou z populárnych Alghero beach, kde nájdete všetko pre dokonalú dovolenku. Divoká pláž chránená hustými a chladnými borovicovými lesmi je orientovaná na juh a ponúka krásne výhľady na hornatý región dediny Tramariglio. Toto miesto si obľúbia nielen tí, ktorí preferujú sólo cestovanie, ale najmä rodiny s deťmi.

Vďaka svojmu zlatistému piesku, priezračnej vode a lokalite nápadne pripomína Thajsko. Na pláži si môžete prenajať ležadlá a slnečníky alebo sa osviežiť chladeným nápojom z miestneho baru.

Pozri aj: Najčarovnejšie pláže na Tenerife: Na týchto 5 zažiješ neopakovateľnú dovolenku

najkrajšie pláže na Sardínii
INSTAGRAM/ gianfrenk

Pláž Tuerredda

Široká a dlhá pláž Tuerredda spája divočinu a krásu prírodnej pláže s komfortom, ktorý poskytujú kiosky, reštaurácie a ďalšie vybavenie pre pohodlnú dovolenku.

Táto nádherná pláž, ktorá je jednoducho jednou z najkrajších pláží na Sardínii, je ľahko dostupná z hlavného mesta Sardínie Cagliari a čo by kameňom dohodil od dedinky Chia a Puly. Toto miesto by ste si určite nemali nechať ujsť, ak plánujete dovolenku na Sardínii.

Pláž v tvare písmena V je dlhá 500 metrov a ponúka skvelé možnosti nielen na kúpanie, ale aj šnorchlovanie. Tuerredda je orientovaná na juhovýchod a očarí vás tiež pekným výhľadom na ostrov Isola di Tuerredda, ktorý sa nachádza 150 metrov od pobrežia. Môžete naň i doplávať alebo si prenajať kanoe.

najúchvatnejšie pláže na Sardínii
INSTAGRAM/dhomapushimiborsh_villapushimi

Pláž Biriola

V zálive Orosei sa nachádza húština Biriola plná borievok, ktoré rastú na skalách. Pod malým lesom sa skrýva jedna z menej známych pláží na Sardínii s názvom Cala Biriola. Tento kúsok raja, na ktorý sa najľahšie dostanete ľoďou, je výborným miestom pre všetkých, ktorí milujú slnko, krásne more a potápanie. 

To, čo robí toto miesto takým jedinečným, je biely vápencový piesok, voda tak čistá, že si budete myslieť, že ste na Maldivách, a skaly, ktoré vyzerajú, akoby ich ručne vytesala sama príroda. Celé pobrežie pláže tvoria malebné zátoky lemované skalnatým terénom a stredomorskou faunou. 

Piesočnaté pláže na Sardínii
INSTAGRAM/apsylifestyle

Pláž Principe - Spiaggia del Principe

Pláž Principe (Spiaggia del Principe) je jednou z najkrajších pláží na pobreží Costa Smeralda. Jej meno súvisí s princom Aga Khanom, ktorý túto pláž pravidelne navštevoval. Pláž sa nachádza v blízkosti malej dedinky Cala di Volpe, medzi plážou Romazzino a Capriccioli. Je obľúbeným miestom na šnorchlovanie, pretože v jej plytkých vodách pláva niekoľko druhov malých rýb. V malom bare sa podáva obed, zmrzlina a studené nápoje. 

Táto malá pláž s jemným pieskom, ohraničená stredomorskými krovinami a dramatickými skalami patrí medzi najkrajšie pláže na Sardínii, preto aj býva počas letných mesiacoch dosť preplnená.

Sardínske pláže
INSTAGRAM/villain_cake

Spiaggia della pelosa

Opýtajte sa Talianov na ich obľúbené sardínske pláže a určite spomenú Spiaggia della Pelosa. Táto pláž sa nachádza na severozápadnom pobreží a mnohí ju nazývajú nedotknutým rajom. Spiaggia della Pelosa patrí medzi nádherné pláže na Sardínii s bielym pieskom a akvamarínovými vodami. More je tu pokojné, a preto je obľúbené medzi potápačmi a plavcami.

Pláž je 300 metrov dlhá – a na niektorých miestach až 60 metrov široká – a je orientovaná na severovýchod a ponúka nádherný výhľad na ostrov Isola Piana, ktorý sa nachádza 600 metrov od pobrežia. 

Nie je prekvapením, že počas hlavnej sezóny v júli a auguste môže byť pláž preplnená, ale ak sa ocitnete v oblasti Sassari alebo Porto Torres, Spiaggia La Pelosa určite stojí za návštevu. Pre mnohých Európanov je La Pelosa úžasnou príležitosťou zažiť pláž v karibskom štýle za zlomok ceny.

Čo vidieť na Sardínii?

  • Costa Smeralda Sardínia (Smaragdové pobrežie), ktorá predstavuje pobrežnú oblasť a turistickú destináciu v severnej Sardínii s krásnymi plážami, golfovým klubom a exkluzívnymi hotelmi.

  • Najväčšie a zároveň hlavné mesto Cagliari so zaujímavými historickými pamiatkami.

  • Dedina Bosa s farebnými domami.

  • Obec Castelsardo, ktorá je zaradená k 100 najkrajším dedinám celého Talianska.

  • Jeden z najhlbších kaňonov Európy s názvom Gorropu Canyon.

  • Jaskyňa Neptunes´Grotto.

  • Staroveké mesto Tharros.

  • Druhý najväčší ostrov pri brehu Sardínie Isola dell Asinara, ktorý bol kedysi väzením. Na ostrove sa nachádzajú rôzne druhy zvierat, ako napríklad albínske osly

Aktualizovaný článok: 26.06.2024

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
2 komentárov
Darina Čierna

Darina Čierna

25.07.2023 09:13

Nádhera, už aby som tam bola :oD

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

31.08.2023 21:09

Wáu krásne hneď by som išla

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE