Poznáte tajomstvo farieb, ktoré vydržia?

Dlhotrvácny make-up

Odtlačky rúžu na pohári, oblečení či dokonca na zuboch? Lak na nechty, ktorý sa začne olupovať už na druhý deň? To všetko sú dôvody, pre ktoré patria k najpredávanejším produktom v dekoratívnej kozmetike práve tie dlhotrvácne. V čom spočíva ich tajomstvo.

Odporúčame:  Ako urýchliť rast vlasov – 7 tipov, pre rýchlejší rast vlasov

Na pery ideálne v dvoch krokoch

Dlhotrvácne rúže na pery sú obľúbenou voľbou pri líčení na bežný deň aj špeciálne príležitosti. Často však znamenajú kompromis medzi výdržou a pocitom komfortu, ktorý im práve dlhotrvácnosť uberá. Vysoký podiel farebných pigmentov má totiž prirodzene tendenciu vysušovať pery, preto sa do receptúr dlhotrvácnych rúžov pridávajú aj rôzne hygroskopické zložky. Tieto  látky viažu na seba vodu, čím však môžu absorbovať aj vlhkosť zo samotných pier. 

Aj preto je z hľadiska komfortu nosenia pre mnohé ženy jednoznačným favoritom tzv. dvojkroková alebo dvojfázová farba na pery. Tá má okrem vysokopigmentovanej zložky aj číru vrchnú vrstvu s obsahom tzv. polymérových filmov, ktoré zabraňujú úniku vlhkosti z pokožky pier.  

Pozri aj:  Prirodzené líčenie ako trend tohto leta: Konečne niečo pre každú z nás!

Dlhotrvácny rúž Dermacol
Dermacol

TIP: 16-hodinový rúž v 3 nových odtieňoch

Farba, ktorá vydrží, a pritom nevysuší pery, je kombinácia, ktorú ocení každá žena. Dvojfázová farba od Dermacol vydrží na perách až 16 hodín a tajomstvo jej úspechu spočíva vo  vysokom obsahu pigmentov a rýchloschnúcej krémovej textúre, ktorá dokonale priľne k perám. O dobrý pocit počas celého dňa sa stará krémový lesk s obsahom vysoko kvalitných olejov, včelieho vosku a vitamínu E. Pery tak dostanú v dvoch krokoch všetko, čo potrebujú – žiarivú farbu aj intenzívnu starostlivosť, vďaka ktorej sa nevysušia. Aktuálne do palety týchto ikonických rúžov pribudli 3 nové odtiene ružovej – 37, 38 a 39, čím sa celková ponuka rozšítila na 23 odtieňov.

16H dlhotrvácna dvojfázová farba na pey a lesk 2 v 1, Dermacol – 9,99 eur

Manikúra ako zo salónu

Pestované nechty na rukách aj nohách sú must-have každého leta. Pokiaľ nechcete pravidelne tráviť čas tzv. gel-lak manikúrou, ktorú je potrebné vytvrdiť pod UV lampou, vhodným riešením sú dlhotrvácne laky. Ich výhodou je aj to, že farby môžete meniť podľa nálady a bez toho, aby ste hľadali termín v salóne. V 

om sa dlhotrvácny lak odlišuje od bežného? Vo svojej najjednoduchšej forme sa lak na nechty vyrába kombináciou polymérov (živíc), rozpúšťadiel a farebných pigmentov. Rozpúšťadlá sa pri nanášaní laku na nechty odparia, takže na nechte zostanú len polyméry, ktoré držia pigmenty na mieste a vytvárajú lesklý povrch. Slabou stránkou bežných lakov je olupovanie, preto sa odolnosť dlhotrvácnych lakov zvyšuje pridaním malého množstva špeciálnych prísad na zvýšenie pružnosti polymérov. 

TIP: 5 Day Stay v 3 nových odtieňoch

Laky na nechty 5 day stay nail polish
Dermacol

Lak na nechty 5 Day Stay od Dermacol  obsahuje vysokú koncentráciu pigmentov pre vynikajúce krytie a unikátne živice, ktoré predlžujú trvanlivosť laku a zvyšujú jeho lesk. Klinický test potvrdil, že na nechtoch vydrží perfektne celých 5 dní bez podlaku a ochranného nadlaku. Lak sa ľahko a rovnomerne nanáša a ihneď po aplikácii dodá povrchu nechtov úžasný lesk, ktorý nestráca intenzitu počas celej doby. UV filter zabraňuje vyblednutiu a zažltnutiu farby. Aktuálne do ponuky pribudli tri nové odtiene Mermaid White, Coral Island a Star Fish, celkovo ponúka tento rad 30 odtieňov nádherných a žiarivých farieb.

Dlhotrvácny lak na nechty  5 Day Stay, Dermacol - 3,95 eur

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE