Prirodzené líčenie ako trend tohto leta: Konečne niečo pre každú z nás!

prirodzené líčenie na leto

Každý trend, ktorý k nám prichádza zo zahraničia, má niečo do seba. Každý dokáže zaujať. A či už to je kvetinová očná linka, netradičné formovanie obočia, glitrovaný jazyk a mnohé ďalšie, vždy si nájde svojich priaznivcov. A keďže každá minca má dve strany, tak každý trend si nájde aj svojich odporcov. Slováci sú vo všeobecnosti považovaní za veľmi konzervatívny národ, preto len málokedy môžete natrafiť na ulici na niekoho, kto je netradične nalíčený alebo až príliš vyzývavo.

Trikrát hurá, pretože je tu konečne trend, ktorý je nositeľný a hlavne vy pri ňom nestrávite pred zrkadlom polovicu dňa, kým bude skutočne podľa vašich predstáv. Chcete si vytvoriť denné líčenie, ktoré bude trendy a vhodné na leto?

Vitaj prirodzenosť a prirodzené líčenie!

Konečne sme dospeli do bodu, kedy výrazné očné linky, farebné očné tiene vytiahnuté až pod obočie a pod. už nie sú v móde. Po búrlivých nánosoch make-upu je fajn vystačiť si s minimom produktov, vďaka ktorým sa dá vytvoriť trendy líčenie. Už teda nemusíte tráviť množstvo času pred zrkadlom! Poďte sa teda pozrieť, čo je základom takéhoto prirodzeného líčenia!

Ako si vytvoriť prirodzené líčenie alebo takzvaný no-make up look? Aké očné tiene alebo rúž zvoliť? Máme pre vás niekoľko skvelých tipov!

Pozri aj: Inšpirácia na festivalové líčenie: Zažiar ako skutočná hudobná diva!

prirodzený make-up
instagram.com/seyabonn

TOP tipy pre denné prirodzené líčenie na leto: 

1. Prirodzený vzhľad pleti bez ťažkého make-upu

Ak nemáte na pleti nedokonalosti, ktoré by ste potrebovali prekryť, tak vsaďte len na hydratačný pleťový krém s ochranným faktorom, poprípade na ľahké BB, CC, DD, EE krémy, ktoré pleť zjednotia a rozžiaria ju. Takto vytvoríte prirodzený odtieň pleti. Zvoľte kvalitný tónovací krém, ktorý funguje zároveň aj ako hydratačný balzam.

Ak ale potrebujete prekrývať, tak použite korektor a ľahký make-up, ktorý pleť nezaťaží. Nechcete mať predsa na pleti pocit masky alebo omietky.

Odporúčame: Biele škvrny na nechtoch – prečo vznikajú a čo znamenajú?

koralové pery
instagram.com/_donnamcgowan

2. Svetlé koralové pery pre prirodzene zvýraznené pery

Pre jeme líčenie zabudnite na sýte a tmavé farby na pery. Svieže líčenie perfektne doplní koralová farba. Svetlý rúž v koralovej farbe by ste mali mať toto leto aj vo svojej kozmetickej taštičke. Nájdite si ten správny koralový odtieň a budete žiariť na pláži pri mori, na piatkovej diskotéke alebo na kávičke s kamarátkami.

Začnite s balzamom na pery, ktorý obsahuje SPF pre ochranu pred slnkom. Následne použite rúž alebo lesk v prirodzenej farbe, napríklad v odtieni ružovej alebo korálovej, aby vaše pery vyzerali sviežo a zdravo. Pre letný make-up skvelá voľba!

3. Jemné očné tiene

Ak už sa rozhodnete aj pre líčenie očí, tak farebné paletky nechajte v šuplíku. Vytiahnite len jemné očné tiene, ktoré dodajú očným viečkam jemný poprašok. Takéto očné tiene viečka zjednotia a zároveň im dodajú prirodzený vzhľad. Poprípade vyskúšajte lesklé líčenie očí, ktoré bude na slnku hádzať krásne odlesky. 

Odporúčame: Liečivé recepty z celého sveta – ako vám pomôžu čučoriedky či zázvor?

bronzer
instagram.com/vivis_makeup

4. Zvýraznenie prirodzeného lesku

Letné líčenie sa nezaobíde bez trochu lesku. Naneste malé množstvo rozjasňovača na vrcholky lícnych kostí, nos a nad hornú peru pre prirodzený lesk. Tiež môžete voliť bronzer. Ľahký bronzer dodá vašej pleti zdravý a opálený vzhľad. Aplikujte ho na miesta, kde by prirodzene padalo slnko. Takýto lesk podtrhne prirodzené tóny pleti.

5. Fixácia make-upu

Jemné líčenie nie je problém vytvoriť, no môže byť problém ho udržať v top stave počas horúčav. Ako na to?Použite sprej na fixáciu make-upu, aby ste zabezpečili jeho dlhotrvajúci vzhľad aj počas horúcich letných dní. Ľahký transparentný púder pomôže kontrolovať lesk a zafixovať make-up na mieste.

Článok aktualizovaný 24.6.2024

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/kylanrhianna.makeup, instagram.com/mstarmakeupartist

Aktualizovaný článok: 24.06.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

19.07.2019 06:21

Naozaj niečo pre každú z nás!

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

19.07.2019 11:55

Aj v líčení platí že menej je niekedy viac

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

19.07.2019 22:38

Aj ja chcem kto ma tak pekne nalíči

Vaše meno:

Alexandra Semanová

Alexandra Semanová

10.08.2020 19:39

Krásne prirodzené líčenie.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.