Prekvapí ťa, čo nás hovorí farba očí!

Čo o nás hovorí farba očí

O tom aké povahové vlastnosti sme pri narodení dostali do vienka môže rozprávať nespočetne veľa faktorov. Tak napríklad hodina, či dátum nášho narodenia, slnečný horoskop, ale aj znamenia zo všakovakých iných horoskopov (indiánsky horoskop, cigánsky, čínsky horoskop...).

Samozrejme svoje má čo povedať aj genetika, poradie v ktorom sme sa ako dieťa narodili, ale aj taká farba očí. V súvislosti s ňou existuje viacero faktov, ktorými sa zaoberali aj odborníci. A tí prišli na kdečo. Prečítajte si to najzaujímavejšie, čo nám farba očí o nás prezrádza.

Odporúčame:  Vyberte si bylinky podľa svojho znamenia

Čo o nás hovorí hnedá farba očí
Shutterstock®

Atraktívne HNEDÉ OČI: Charizma a Tvorivosť

Hnedé oči sú charakteristické pre brunetky, ale nie sú neobvyklé ani u blondínok. O tmavookých ľuďoch sa hovorí, že sú prívetivejší než tí, ktorí majú oči svetlé. Hnedé oči sú tiež znakom kreativity, vnútornej sily, odvahy a pracovitosti. V spoločnosti sú spravidla títo ľudia mimoriadne obľúbení. 

Sú vtipní, šarmantí a vyžaruje z nich silná charizma. Bývajú tiež atraktívni a pre opačné pohlavie veľmi príťažliví. V láske sa vyznačujú vášnivým správaním, občas aj žiarlivostnými, či majetníckymi sklonmi. Čo je však paradox, keďže v bežnom živote inklinujú skôr k duchovným hodnotám, než k tým materialistickým. V práci sú vytrvalí, zodpovední, pracovití, aj svedomití. 

Napriek tomu, že mávajú extrovertné sklony, sú neraz považovaní aj za tajuplných individualistov. Časť svojej duše nikdy druhým neodhalia, možno aj preto, že neradi hovoria o svojich pocitoch.

Zaujímavosť: čím tmavšie oči, tým nižší prah znesiteľnosti alkoholu majú. V praxi to vraj znamená, že hnedookí ľudia sa údajne rýchlejšie opijú. 

Odporúčame prečítať: Zvýšte si imunitu zázvorovým sirupom

Tajomné MODRÉ OČI: Nádej a Úprimnosť 

Sú veselí, príťažliví, pôsobia nežne a modrooké dámy aj viac žensky, než ich tmavooké kolegyne. Aspoň to vyplýva z niektorých výskumov. O povahových vlastnostiach vraj modré oči hovoria, to, že ich nositelia sú úprimní, citliví a romantickí. 

Na strane druhej vedia byť ale aj poriadne tvrdí a tvrdohlaví. Keď sa raz pre niečo rozhodnú, idú si za svojím cieľom stoj, čo stoj a neodradia ich ani kdejaké prekážky. Pády na dno berú ako ponaučenie a ľahko sa z nich spamätajú. Majú skvelé pozorovacie schopnosti, ktoré im pomôžu v ich kariére, ale tiež budovaní dlhotrvajúcich vzťahov. 

V láske túžia po stabilite a harmónii, nevedia sa však sem tam vyhnúť náladovým a temperamentným prejavom, čo im môže život, najmä v oblasti lásky skomplikovať. 

Zaujímavosť: modrookí ľudia vraj ľahšie upadajú do stereotypov, neobľubujú veľmi športové aktivity a v porovnaní s osobami, ktoré majú hnedé oči, lepšie zvládajú bolesť. 

Odporúčame prečítať: Aké planéty prislúchajú k našim znameniam?

Čo o nás hovorí modrá farba očí
Shutterstock®

Príťažlivé Sivé: Múdrosť a Rovnováha

Sivé oči sú považované za jedny z najzriedkavejších, pretože ich presný odtieň môže byť zmesou modrých a zelených pigmentov alebo slabým prejavom melanínu. Táto unikátna kombinácia často spôsobuje, že sivé oči vyzerajú ako zmenlivé, meniace farbu v závislosti od svetelných podmienok. 

Ľudia so sivými očami sú často popisovaní ako vyrovnaní a strategickí mysliaci, vďaka čomu sú výnimoční v riešení komplexných problémov. Okrem toho, že sivé oči môžu odrážať emocionálny stav, môžu tiež meniť intenzitu svojho odtieňa, čo pridáva záhadnosť a osobitú estetiku týmto jedinečným očiam.

Zaujímavosť: Sivé oči sú najbežnejšie v severnej a východnej Európe, najmä v krajinách ako Estónsko a Lotyšsko. Táto lokalizácia naznačuje, že farba očí môže byť prispôsobením na geografické alebo klimatické podmienky, čo vedie k fascinujúcim hypotézam v genetickom a evolučnom výskume.

Odporúčame:  Sny o vražde - prečo sa nám snívajú a čo o nás prezrádzajú?

Čo o nás hovorí zelená farba očí
Shutterstock®

Mystické ZELENÉ OČI: Nezávislosť a Charakter 

Zelené oči nebývajú veľmi bežné a ich nositeľky pôsobia na svoje okolie záhadne, až mysticky. Zelená farba očí je príťažlivá, no občas pôsobí aj chladne. Ženy (aj muži) s touto farbou očí si potrpia na svojej slobode a nezávislosti. 

Majú v obľube cestovanie, spoznávanie nových kultúr aj ľudí, či „nasávanie“ vedomostí. Nikdy sa v nich neviete poriadne vyznať, iba vtedy, ak sa vám sami zatúžia odhaliť. Sú temperamentní, prešibaní a veľmi inteligentní. 

V láske oddaní, vášniví a radi experimentujú. Vedia byť však aj majetnícki a veľmi žiarliví. V spoločnosti sú obľúbení, keďže majú zmysel pre humor a radi sa smejú, vedia byť však aj veľmi nepredvídateľní.

Zaujímavosť: ľudia sú zelenými očami patria vraj k tým najšťastnejším. Lepšie im to tiež myslí, keď sú pod stresom a tlačí na nich čas.   

Odporúčame prečítať: 4 fakty ako na nás vplýva spln Mesiaca


Záhadné Medové: Slnečná Povaha a Energie

Medové oči sú známe pre svoj bohatý, teplý odtieň, ktorý môže pôsobiť ako kombinácia hnedých a zelených odtieňov so zlatistými a medenými iskrami. Táto vlastnosť pridáva výnimočný charakter a hĺbku ich vzhľadu. Často sa predpokladá, že ľudia s medovými očami majú veselú a optimistickú povahu, čo je v kontraste s ich vzácnejšou prítomnosťou v populácii.

Medové oči sú zaujímavé nielen svojím vzhľadom, ale aj kultúrnou symbolikou, ktorá im je často pripisovaná. V niektorých kultúrach sa verí, že majitelia medových očí sú nositeľmi šťastia a prosperity. Tento kultúrny význam pridáva ďalšiu vrstvu záhadnosti a čara k už tak jedinečnému a zriedkavému rysu. Táto myšlienka sa prenáša cez generácie a obohacuje spoločenský a rodinný naratív v tých oblastiach, kde sú medové oči častejšie.

Okrem ich estetickej príťažlivosti, medové oči majú aj zaujímavý genetický základ. Výskum naznačuje, že tieto oči môžu byť výsledkom špecifických genetických mutácií ovplyvňujúcich distribúciu a hustotu melanínu v íris.

Zaujímavosť: Medové oči sa vyznačujú aj zaujímavou vlastnosťou meniť odtieň podľa osvetlenia a prostredia. Táto schopnosť zvyšuje ich záhadnosť, keďže môžu pôsobiť inak v slnečnom svetle oproti umelému osvetleniu. Tento jav môže spôsobiť, že ich nositelia v rôznych situáciách pôsobia mimoriadne atraktívne a zaujímavo, čo ešte viac podčiarkuje ich raritnosť a unikátnosť. 

Exotické Amber: Rarita a Exkluzivita

Amber oči sú jedinečným a zaujímavým fenoménom v oblasti genetiky očných farieb. Tieto oči majú bohatý, orieškový odtieň, ktorý môže pôsobiť skoro ako zlato alebo jantár. Osoby s amber očami sú často vnímané ako záhadné a tajomné, čo pridáva k ich osobnej príťažlivosti. 

Osoby s amber očami sú často vnímané ako záhadné a charismatické, s výnimočnou schopnosťou ovplyvňovať ostatných. Táto zriedkavá farba očí môže odzrkadľovať silný vnútorný svet a hĺbku, ktorá sa môže prejaviť ako bystré vnímanie a intuitívne pochopenie sociálnych dynamík. Tieto vlastnosti im umožňujú vynikať v situáciách, kde je dôležitá empatia a porozumenie.

Ďalšou zaujímavosťou amber očí je ich schopnosť meniť odtieň za rôznych svetelných podmienok. Táto adaptabilita ich robí mimoriadne fascinujúcimi a môže meniť spôsob, akým ich nositeľ komunikuje so svetom. Táto vlastnosť zvyšuje ich záhadný a neuchopiteľný charakter, čo môže viesť k rôznym interpretáciám ich významu v rôznych kultúrach.

Zaujímavosť: Amber oči môžu mať tiež terapeutický vplyv na ich pozorovateľov, vďaka ich teplej, upokojujúcej farbe, ktorá pripomína jantár. V niektorých kultúrach sa verí, že ľudia s amber očami majú schopnosť upokojiť ostatných svojou prítomnosťou, čo im dáva jedinečný sociálny náboj a vplyv na okolie. Táto zvláštna charakteristika zvyšuje záujem a obdiv k tým, ktorí nosia túto zriedkavú farbu očí. 

Aktualizovaný článok: 01.09.2024

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
11 komentárov
tofica

tofica

01.12.2016 21:12

Mám modré .. Som citlivá a romantická .. A je fakt ,že lepšie znášam bolesť .. A som veselá a príťažlivá .. ;-)

Vaše meno:

ivana hodova

ivana hodova

02.12.2016 15:24

Čakala som či je to pravda o mojich očiach a áno je

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

02.12.2016 18:45

ja som zelenoočka a celkom to aj sedí v niektorých veciach

Vaše meno:

Alexandra Petriková

Alexandra Petriková

03.12.2016 06:52

Mám hnedé oči a to nie je pravda :D

Vaše meno:

Marta Mihoková

Marta Mihoková

09.12.2016 09:36

Mám hnede oci a všeto je pravda

Vaše meno:

ľubka Olexyová

ľubka Olexyová

09.12.2016 16:18

som spokojná so svojou farbou očí

Vaše meno:

ivana pistovičová

ivana pistovičová

13.12.2016 18:53

zelene, ale viac do modra mozno....nieco sedi ,nieco nie...

Vaše meno:

Dušan Varga

Dušan Varga

01.01.2019 14:44

Na mňa článok o farbe očí sedí. Je zaujímavé, čo sa na Vašich stránkach dozvedám.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

09.01.2019 07:50

Waú mám modré oči a sedí to presne na mňa

Vaše meno:

Janka Káčerová

Janka Káčerová

17.01.2019 10:35

zaujímavosti som si o sebe prečítala :D dakedy to sedelo a niekedy sa teda netrafili

Vaše meno:

Juliana Šurkovská

Juliana Šurkovská

18.01.2019 20:22

zaujímavé čítanie:)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE