Patríš medzi najkreatívnejšie znamenia horoskopu? Pozri sa na to

najkreatívnejšie znamenia zverokruhu

Kreativita je schopnosť vytvárať nové a originálne myšlienky, riešenia alebo umelecké diela. Ide o proces, ktorý zahŕňa inovatívne myslenie, predstavivosť a schopnosť prepojiť rôzne koncepty a informácie novým spôsobom. Kreativita sa môže prejaviť v mnohých oblastiach života, vrátane umenia, vedy, podnikania, technológií a každodenných činností.

Byť kreatívnym, vynaliezavým a originálnym sa v živote určite zíde. A čo je najlepšie, schopnosť tvoriť je v každom z nás, len na tom treba trošku popracovať. V rámci zverokruhu však majú niektoré znamenia väčšie predpoklady na to, že túto svoju tvorivú stránku naplno rozvinú a dokonca, ak sa im podarí nájsť kreatívny typ zamestnania, ktorý im takpovediac sadne, vedia to dotiahnuť poriadne ďaleko. 

Ktoré sú tie najlepšie znamenia zverokruhu, čo sa kreativity týka? Patríte medzi tieto znamenia? Pozrite sa na to!

RAK (22.06. – 22.07.) – najviac kreatívne znamenie?

Vo všeobecnosti je o Rakoch známe, že sú to citliví a niekedy až precitlivení ľudia, čo sú ich typické povahové vlastnosti. A patria medzi najkreatívnejšie znamenia zverokruhu. Túto svoju predispozíciu môžu naplno využiť pri kreatívnej tvorbe, ktorá sa v ich prípade zvyčajne uberá smerom hudobným, maliarskym alebo spisovateľským. No škála ich tvorivých schopností môže byť oveľa širšia.

Vedia sa nadchnúť a rozcitlivieť nad všetkým krásnym, pričom vnímajú aj drobné nuansy javov a vecí a vidia aj to, čo pre iných zostáva skryté. Vedia to však kreatívne spracovať a podať. Tvorenie a tvorivé snahy im pomáhajú zachovávať životný balans a vnútornú harmóniu.

Aj keď ich zamestnanie nemusí mať nevyhnutne umelecký ráz, kreativitu dokážu prepašovať aj tam a s veľkou pravdepodobnosťou jej nechajú veľký priestor v rámci svojich hobby projektov. Nemožno sa potom čudovať ani tomu, ak sa zrazu z hobby stane aj činnosť, ktorá zabezpečí nadanému Rakovi aj samotné živobytie.

„Kreativita je schopnosť spojiť zdanlivo nespojiteľné.“  

(William Plomer)

Taktiež ťa zaujme: Sen všetkých zamestnávateľov: Tu sú najlepší zamestnanci podľa znamenia zverokruhu

kreativita u znamení Shutterstock®

VODNÁR (21.01. – 19.02.)

Človeka narodeného v znamení Vodnár možno charakterizovať ako mimoriadne vynaliezavého, pričom má okrem iného tendenciu realizovať netradičné spôsoby sebavyjadrenia a už napohľad z neho vyžaruje v dobrom jedinečnosť a „inakosť“. Je však pravdou, že sa vďaka svojim revolucionárskym myšlienkam niekedy cíti aj sám a nepochopený.

K svojmu životu nutne potrebuje to, aby jeho nápady uzreli svetlo sveta. Nemusí ísť pritom len o tvorbu v zmysle umenia, ale môže ísť o čisto praktické veci, ktoré vedia v konečnom dôsledku napríklad uľahčiť život. 

Vodnár sa nikdy neuspokojí so zavedenými postupmi a nachádza vlastné spôsoby, ako kreatívne „uchopiť“ realitu okolo seba. Ak zapojí svoju bystrosť a vedychtivosť, môže to dotiahnuť až na uznávaného vynálezcu.

„Veľké veci sa netvoria impulzívne, ale sú súborom malých postupných krokov."

(Vincent Van Gogh)

Pozri aj: Psychologický test: Spôsob, akým prekrižuješ prsty, o tebe veľa napovie

kreativita a znamenia Shutterstock®

BLÍŽENCI (22.05. – 21.06.)

Sila Blížencov spočíva v ich neustálej túžbe posúvať sa vpred a prekonávať sa. Svoje kreatívne schopnosti vedia excelentne pretaviť napríklad do rečníckych či hereckých výkonov, no môže ísť aj o také aktivity, ako je napríklad tvorba počítačových programov či dizajnovanie úžitkových vecí.

Vo všeobecnosti majú Blíženci silnú potrebu sebavyjadrenia, a to originálnym a niekedy až naozaj dychberúcim spôsobom. Majú úžasnú schopnosť „vyprovokovať“ ku kreativite aj druhých.

Nakoľko však ide o pomerne nestále a duálne znamenie, je pravdepodobné, že mnohé zo svojich projektov Blíženci nedokončia alebo zanechajú v zárodku, pretože ich zrazu uchváti niečo iné. Aj napriek tomu však ide o osôbky, ktoré nemožno ani zo žartu označiť za konformné, teda idúce s davom. Ich kreativita z nich robí originálne osobnosti, ktoré sa nikde nestratia.

„Kreativita je inteligencia, ktorá sa zabáva.“ 

(Albert Einstein)

Ktoré znamenia zverokruhu nie sú vôbec mimoriadne kreatívne?

Všeobecne sa verí, že každé znamenie zverokruhu má svoje jedinečné silné a slabé stránky vrátane úrovne kreativity. Kreativita je však veľmi individuálna a môže sa prejaviť rôznymi spôsobmi v rámci každého znamenia. 

Žiadne znamenie nemožno považovať za úplne nekreatívne, pretože kreativita môže byť ovplyvnená mnohými faktormi, vrátane osobnej skúsenosti, záujmov a prostredia. Avšak niektoré znamenia môžu byť menej známe pre svoju kreatívnu povahu v tradičnom astrologickom zmysle.

Panny sú často považované skôr za praktické, analytické a orientované na detaily. Ich zameranie na logiku a poriadok môže niekedy zatieniť tradičnú umeleckú kreativitu, hoci môžu byť veľmi kreatívne v riešení problémov a organizácii.

Kozorožci sú známi svojou pracovitosťou, disciplínou a ambíciou. Ich zameranie na dosiahnutie cieľov a praktické výsledky môže niekedy viesť k tomu, že sú menej náchylní k prejavom umeleckej alebo spontánnej kreativity.

Článok aktualizovaný 8.6.2024

7 komentárov
Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

31.10.2019 07:09

Zaujímavé...!

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

01.11.2019 13:46

môže byť, poznám veľmi kreatívnych ľudí aj v inom znamení narodených

Vaše meno:

Martina Varhaníková

Martina Varhaníková

06.11.2019 15:31

čudujem sa, že tam nie sú aj panny, veď tie sú veľmi kreatívne a majú cit pre harmóniu a krásu...asi sme 4 znamenie v poradí. :O) Deti sú raci, ale len jeden z nich sa má cit pre krásu a našiel sa vo fotografovaní.

Vaše meno:

Danica Bolhajová

Danica Bolhajová

12.11.2019 19:23

Áno, dcéra je vodnár, plne súhlasím, aj keď si myslím, že asi výnimka potvrdzuje pravidlo....som váha a teda kreativita u mňa nemá medze......žeby nesprávnym smerom? Prosím váhy nech sa vyjadria :-). A ako čítam komentár p. Varhaníkovej, tak v každom znamení sa kreatívni ľudia nájdu, len to asi potláčajú, pretože si neveria. Takže verte si a a j keď si myslíte, že to čo navrhnete, poviete, urobíte je hlúposť, ale keď vám to alebo niekomu inému urobí radosť, pokračujte. Aj keby vás chválili len preto, že to urobí radosť len vám, tak to nie je dôkaz že ste zlý, ale, že vás majú radi. a to je super pocit.

Vaše meno:

Lenka Petrušová

Lenka Petrušová

24.11.2019 16:14

Určite by som tam ešte pár znamení doplnila :-)

Vaše meno:

Linda Hrušková

Linda Hrušková

29.11.2019 13:18

Mám dcérku narodenú v znamení Raka, tak som zvedavá ako bude napredovať v svojej kreativite

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

28.12.2019 22:42

Syn je rak a dcére blíženci

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE