Čokoládu miluje snáď každý. Mnohokrát nám pomôže zdvihnúť náladu vtedy, keď to práve potrebujeme či potešiť naše maškrtné chuťové kanáliky. Avšak ani taká čokoládová masáž nemusí byť na zahodenie. Sladká čokoláda je sprvoti kakaovým bôbom stromu Theobroma cacao, čo je kakaovník pravý. Po následnom rozomletí a lisovaní vzniká kakaová hmota, ktorá sa ešte spracúva. Kakao, ktoré je v čokoláde obsiahnuté, ochraňuje náš organizmus pred množstvom ochorení.
Odporúčame: TOP prírodné afrodiziakum z Brazílie: Poznáš túto užitočnú rastlinu?
Aké má účinky?
Prostredníctvom čokolády sa môžeme vyhnúť:
- srdcovo-cievnym ochoreniam
- výskytu krvných zrazenín
- vysokému krvnému tlaku
- riziku vzniku infarktu
+ navyše podporuje náš krvný obeh a zlepšuje elasticitu našich ciev.
Ako vidíte, čokoláda vie s naším organizmom robiť hotové zázraky. A to všetko vďaka jej širokospektrálnemu využitiu. Preto ju môžeme použiť v kuchyni či na rôzne skrášľovacie procedúry, ako sú pleťové masky alebo zábaly. Pre relax a odreagovanie je čokoláda prostredníctvom masáže tým najlepším možným spoločníkom. Čokoláda má i antioxidačné účinky, urýchľuje hojenie rán a redukuje vrásky. Táto tekutá hnedá sladkosť je schopná navodiť nám pocit šťastia či upokojiť nás v stresových situáciách.
Ako prebieha samotná masáž?
Masáž je vykonávaná prostredníctvom 100 % horúcej čokolády, ktorá sa pomaly vylieva na telo a následnej sa ňou telo masíruje.
Masáž zvyčajne pozostáva z dvoch či troch etáp:
- Peelingu, ktorý vám odstráni nadbytočné odumreté bunky.
- Zábalu, vďaka ktorému sa vám otvoria a vyčistia póry.
- Samotnej masáže, ktorá zabezpečí telu uvoľnenie a celkové upokojenie.
Po takejto ,,chutnej" masáži sa budete cítiť ako znovuzrodená. Navyše opojná vôňa čokolády pri masáži prebudí vaše čuchové a chuťové zmysly, ktoré budú mať čo robiť, aby masážny prostriedok nezjedli celý. Táto voňavá a sladká masáž sa dá prispôsobiť vašim požiadavkám. Doprajte si relax v podobe čokoládovej masáže a vyskúšajte blahodarné účinky čokolády na vlastnom tele.
Odporúčame: Vďačný potosovec zlatý: Ako zabezpečiť, aby sa mu doma darilo?