Prvý októbrový deň tradične patrí oslave Medzinárodného dňa kávy. Pri tejto príležitosti pripravili finalisti baristického šampionátu v Starbucks recepty na netradičné kávové variácie, ktoré si pripravíte jednoducho aj doma. Sychravé jesenné dni si tak môžete spestriť jedinečnými chuťovými variáciami, ktoré vám spestria toto ročné obdobie a pripomenú leto.
Ľadová Verona na babie leto
Túžobne očakávame závan babieho leta, ktoré skvelo doplní ľadová Verona od baristky Magdy. Na prípravu budete potrebovať kávu Starbucks Verona, ktorú vám v Starbucks namelú na správnu hrúbku pre prípravu vo french presse. Odvážte si 55 g kávy a zalejte ju vo french presse horúcou vodou. Nechajte lúhovať 4 minúty. Počas čakania si môžete pripraviť poháre, ľad a mlieko (prípadne mliečnu alternatívu v podobe mandľového, sójového alebo kokosového nápoja). Stlačte french press a kávu prelejte cez ľad, aby sa schladila. Môžete ju tiež dochutiť s niektorým zo sirupov z ponuky Starbucks. Na záver prelejte mliekom alebo mliečnou alternatívou, čím vytvoríte zaujímavý padajúci efekt.
Pozri aj: Alternatívna príprava kávy: Jedinečný zážitok z kávy aj u teba doma!
Zázvorová limonáda s kávou Starbucks Kenya
Ak máte radi netradičné chute, určite vyskúšajte limonádu s kávou Kenya podľa receptu od baristky Veroniky. Na začiatok si pripravte sirup. Na panvici zmiešate hrnček vody s hrnčekom cukru a do zmesi pridajte ošúpaný a nastrúhaný zázvor podľa chuti. Miešajte na miernom ohni 5 minút a nechajte vychladnúť. Limonádu pripravíte zmiešaním šťavy z jedného citróna s 3 hrnčekmi vody a polovicou hrnčeka sirupu. Odvážte si 55 g kávy Kenya, namletej pre french press (kávu vám ochotne správne namelú baristi v Starbucks), zalejte ju 500 ml vriacej vody a nechajte lúhovať 4 minúty. Stlačte piest a kávu nalejte do veľkého pohára, naplneného ľadom. Pripravte si poháre s ľadom, do polovice ich naplňte limonádou a troškou perlivej vody. Prilejte kávu Starbucks Kenya a ozdobte plátkom citróna.
Starbucks VIA Colombia Frappee
Nenechajte sa odradiť instantnou kávou – Frappee zo Starbucks VIA podľa Petry vás presvedčí, že stojí za to ju ochutnať. Do blendra nalejte hrnček vody a hrnček mlieka (prípadne mliečnej alternatívy podľa vašich chuťových preferencií). Doplňte trochou sirupu z predošlého receptu a jedným vreckom Starbucks VIA Colombia. Všetko rozmixujte a prelejte do pohára s ľadom. Budete prekvapení lahodnou jemnou chuťou.
Ak sa vám nechce experimentovať doma, môžete si vychutnať jesenné menu priamo v kaviarni Starbucks. Okrem ikonického Pumpkin Spice Latte je túto jeseň v ponuke aj novinka v podobe Maple Latte alebo Maple Rooibos Latte s javorovým sirupom. Jesennú ponuku dopĺňa nový kávový nápoj Cordusio, inšpirovaný atmosférou uličiek v Miláne, kde Starbucks nedávno otvoril svoju novú európsku pražiareň. Navyše, ak si nápoj necháte pripraviť do vlastného tumblera, ušetríte 0,30 €.