Doprajte si kvalitné mäso, vieme ktoré to je

Mäso sa pomaly stáva kontroverznou surovinou, ktorú jedna skupina pokladá za dôležitú zložku nášho jedálnička, iní uprednostnia rôzne rastlinné náhrady, aby sa jej vyhli. Argumenty tých čo mäso jedia a vegetariánov sú často opodstatnené a človek sa mnohokrát nevie rozhodnúť, čo je správne. Ak jete pestrú vegetariánsku stravu, mäso vám chýbať nebude. Nevynechávajte ho však z jedálnička len tak, pretože nepremysleným krokom by ste mohli prichádzať o mnohé cenné látky.

Je mäso zdravé?

 

Známym faktom je, že mäso je skvelým zdrojom bielkovín a mnohých minerálnych látok. Problém však nastáva vtedy, ak kúpite nekvalitné mäso. To sa už bohužiaľ dnes stáva najmä v supermarketoch, ktoré ponúkajú lacné suroviny, na úkor ich kvality. Preto radšej uprednostnite mäso z domáceho chovu alebo od farmárov, kde máte istotu, že bude obsahovať všetky cenné látky.

 

 

Odporúčame prečítať: Čím nahradiť kravské mlieko?

mäso

Zdroj: Shutterstock®

Ako často jesť mäso?

 

Ako sa hovorí, všetko s mierou. Platí to pri každej potravine a je to zlaté pravidlo, ktorým nič nepokazíte. Optimálne by sme mali jesť mäso 2 až 3 krát týždenne. Viac dôležité než druh mäsa je jeho kvalita a preto si môžete pokojne dopriať aj hovädzie či bravčové mäso, ktoré bude kvalitné.

 

Jeho príprava je rovnako dôležitá ako správny výber. Ak nakoniec kvalitné mäso skončí ako vyprážaný rezeň, vášmu zdraviu to prospešné nebude. Môžete ho pripraviť zdravšie napríklad aj grilovaním či dusením.

 

 

Odporúčame prečítať: Kuchárska biblia (recenzia)

mäso

Zdroj: Shutterstock®

Vnútornosti radšej vynechajte

 

Menej obľúbené v našej strave sú vnútornosti, ktoré obsahujú vitamín A a železo. Na druhej strane obsahujú aj cholesterol, ktorému by sme sa mali radšej vyhnúť. Preto by sme ich mali konzumovať veľmi výnimočne.

 

Paštéty sú jedny z tých potravín, po ktorých by sme mali v obchodoch siahať sporadicky, nielen pre vnútornosti, ktoré často obsahujú, ale aj množstvo tuku a iných pridaných látok, ktoré v konzerve kúpime. Ideálne je pripraviť si takúto dobrotu doma, z tých najlepších ingrediencií.

 

 

Odporúčame prečítať: Falošná treska, chutné raňajky pre deti

mäso

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto:

www.thinkstockphotos.com

 

3 komentárov
Anna Kristova

Anna Kristova

16.05.2016 12:57

ktovie či je bežné mäso aj kvalitné?

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

17.05.2016 18:44

najlepsie je z domaceho chovu

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

10.12.2016 12:15

kvalita je až na druhej koľaji

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE