Voda pre zdravie, krásu i šport: Tekutý „liek“ plný minerálov

Pitný režim je nesmierne dôležitý, preto všetci upozorňujú na fakt, koľko vody by sme mali denne vypiť. Zväčša je to v rozmedzí 1,5 až 2 litrov vody denne. Ale vedeli ste, že nikde nie je úplne presne stanovené, koľko vody je potrebné skutočne počas dňa vypiť? Všetko sú to len odhady, pretože každý organizmus je iný a má iné požiadavky na pitný režim. Dokonca sa povráva, že vodou sa dá veľmi ľahko predávkovať – hlavne, keď jej vypijete veľké množstvo naraz.

Ak chceme naše telo hydratovať, tak to robme uvedomelo a so správnymi vodami. Samozrejme, najideálnejšie je piť čistú vodu. No rovnako je dôležité dopĺňať dôležité nutrienty, ktoré nášmu telu chýbajú a ktoré svojim vyváženým zložením podporia naše zdravie a vitalitu. No nezamieňajme si to s lacnými vitamínovými vodami, ktoré sú plné fruktózy či umelých sladidiel. 

bioaktívna voda

Zdroj: SPACElab

Bioactive water 74 a využiteľnosť minerálov

Bioactive water 74 sú vytvorené na báze pramenitej horskej vody pochádzajúcej z Álp, ktorá je obohatená o komplex 74 bioaktívnych minerálov a stopových prvkov. Väčšina vôd obsahuje len 2 či 3 bežné anorganické minerály, no všetci vieme, že pri športe alebo našej bežnej aktivite vypotíme z tela nielen tieto 3 minerály. To je to, čo Bioactive water74 odlišuje od všetkých ostatných vôd na trhu. Obsahujú nielen vápnik a horčík, ale aj všetky potrebné minerály a stopové prvky ako jód, draslík, zinok, železo, selén, mangán, bór a mnohé ďalšie. Výnimočný komplex minerálov je kombinovaný z dvoch organických zdrojov vysoko bioaktívnych a biologicky využiteľných minerálov. Tie vie naše telo zužitkovať až z 91 % na rozdiel od bežných anorganických minerálov, z ktorých vie telo využiť len 3 %. Zvyšok anorganických minerálov sa usádza v organizme, pričom prispievajú k vytváraniu močových či ľadvinových kameňov.

Táto bioaktivita minerálov je to, čo z nich robí vody prospešné pre náš organizmus. Naše telo ich dokáže prijať v plnej miere a využiť tam, kde to najviac potrebuje. To znamená, že minerály môžu pozitívne vplývať na naše celkové zdravie. Ich sila tkvie predovšetkým v ich synergickom pôsobení pri všetkých biochemických procesoch v našom tele. 

Bioactive water74 sú naviac obohatené o betaGLUCANTM – silný imunomodulátor získavaný z hlivy ustricovej, ktorý posilňuje imunitný systém a podporuje jeho obranyschopnosť voči baktériám, vírusom a patogénom.  

Bioactive water74 neobsahujú žiadne cukry ani umelé sladidlá a majú nulovú kalorickú hodnotu*,  čím ich predurčujú na každodennú konzumáciu bez pocitu viny. Sú vhodné pre športovcov alebo tých, ktorým záleží na svojom zdraví či vzhľade. Vody sú vhodné aj pre diabetikov, nakoľko majú nulový glykemický index.

* Kolagénová voda má kalorickú hodnotu pridaného kolagénu.

Odporúčame: TOP cviky na ovisnuté ruky: Už nebudú ako huspenina v tielku

Bioactive water 74

Zdroj: SPACElab

Bioactive water 74 je dostupná v troch verziách:

  • kolagénová s príjemnou chuťou ibišteka a africkej mäty. Obsahuje 20 % doporučenej dennej dávky vápnika.
  • s 10 vitamínmi s osviežujúcou chuťou sicílskeho pomaranča. Obsahuje 20 % doporučenej dennej dávky vápnika, obsahuje tiež vitamín C, E, B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotín a kyselinu listovú.
  • magnéziová s chuťou brazílskej limetky a africkej mäty. Jedna fľaška obsahuje až 50 % doporučenej dennej dávky horčíka.

Účinky bioaktívnych vôd

  • podporujú imunitný systém a jeho obranyschopnosť
  • prispievajú k rovnováhe elektrolytov v organizme
  • podporujú tvorbu kolagénu a udržiavajú pokožku zdravú a mladistvú
  • znižujú únavu a vyčerpanie
  • posilňujú kosti, chrupavky, zuby a ďasná
  • prispievajú k normálnemu fungovaniu nervového systému a psychiky
  • zlepšujú látkovú premenu dôležitú pre tvorbu energie
  • podporujú normálne fungovanie svalov a syntézu bielkovín

Neprehliadni: Vieš, ako pestovať fikus? Takto sa z neho budeš tešiť ešte dlho

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE