Ktoré tuky sú naozaj zlé? Treba obmedzovať soľ? Je pravda, že je nutné jesť malé porcie viackrát denne?
Ktoré používané potraviny v skutočnosti spôsobujú vysoký cholesterol? Je celozrnné pečivo zdravšie ako biele?
V stravovaní prevláda množstvo mýtov a často je zložité vyznať sa v nich. Máme pre vás skvelú knihu, ktorá pomôže a poradí!
Ak chcete zrozumiteľné vysvetlenie toho, ako funguje náš metabolizmus, prečo priberáme, prečo nás prenasledujú rôzne choroby a zápalové ochorenia, siahnite po horúcej novinke Moderné Paleo. Je to prvá slovenská kniha o nutrične najbohatšom spôsobe stravovania.
Ponúka návod, ako sa zbaviť nadváhy, civilizačných ochorení a chronickej únavy jednoduchou, prirodzenou a logickou zmenou v stravovaní. Autori popísali princípy optimálnej stravy - musíme mať nutrične kvalitnú stravu, jedlo má mať správnu glykemickú záťaž (aby dokázalo dobre zasýtiť) a negatívny zápalový faktor.
Základným princípom Moderného palea je obmedzenie spotreby sacharidov, vylúčenie potravín s vysokým obsahom problematických látok a alergénov.
Kniha Moderné paleo obsahuje aj množstvo praktických rád a receptov. Môžete tak objaviť spôsob ako jesť, aby ste mali ideálnu hmotnosť a zároveň boli zdraví a spokojní.
Kniha stavia na odbornej argumentácii a overených výsledkoch. Dozviete sa, prečo sú tuky vhodnejší zdroj energie ako cukry, akým spôsobom vplýva strava na chronické civilizačné a zápalové ochorenia a objavíte pre seba najvhodnejší spôsob stravovania.
Každá potravina má konkrétnu nutričnú a kalorickú hodnotu, index nasýtenia a pozitívny, neutrálny alebo negatívny vplyv na zápalové procesy v organizme. Kvalitná strava zároveň dokáže zasýtiť skôr, než sa prejete a zároveň pomáha oživiť prirodzené chute.
Autormi knihy sú Miroslav Karpaty a Diana Uríčková, zakladatelia portálu www.paleo.sk. Odborne na knihe spolupracovala MUDr. Eva Smíšková, ktorá sa venuje dietológii vyše desať rokov.
Objavte tajomstvo Moderného palea – prečítajte sú úryvok.
Paleo koláč