Máte radšej šalát alebo cestoviny? V prípade tohto receptu si vyberať nemusíte, pretože kombinuje v sebe oboje. Ako sa ukázalo, cestoviny do šalátu jednoducho patria. Je to skvelá kombinácia, ktorá zasýti na dlhší čas. Caprese šalát je pochúťkou, ktorú dokáže pripraviť naozaj každý. V podstate stačí skombinovať paradajky a mozzarellu, ktoré na striedačku naukladáte na tanier. Posypete nasekanou bazalkou a prelejete balzamikovým octom. Šalát tak máte hotový v priebehu chvíľky.
Pridajte však k nemu cestoviny a o sýtejšiu večeru máte postarané. Poďte si tento šalát s cestovinami pripraviť spolu s nami.
Vyskúšaj aj: Grilované huby portobello: Domáca pizza pre každého
Zdroj: Depositphotos
Na šalát budete potrebovať (cca 5 porcií):
- 500 g cestovín orecchiette (alebo iných)
- ¼ šálky balzamikového octu
- ½ lyžičky dijonskej horčice
- ½ lyžičky medu
- ½ šálky olivového oleja
- 1 strapec cherry paradajok
- mini mozzarellu
- soľ a čierne mleté korenie
- čerstvú bazalku
Do hrnca si dajte vodu na cestoviny a priveďte ju k varu. Keď začne vrieť, pridajte za lyžičku soli a nasypte do nej cestoviny orecchiette. Cestoviny uvarte al dente – varia sa približne 9 až 11 minút. Po uvarení cestoviny sceďte, prepláchnite studenou vodou a nechajte úplne vychladnúť.
V extra miske zmiešajte ocot, horčicu, med, ½ lyžičky soli a ½ lyžičky čierneho korenia. Za stáleho šľahania pomaly začnite prilievať olivový olej a poriadne zapracujte.
Listy bazalky si opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky – ideálne je listy naukladať na seba, zrolovať a tak nakrájať.
V ďalšej väčšej miske zmiešajte nakrájané paradajky, mozzarellu (stačí ju prerezať na polovicu), cestoviny a pripravený dresing. Všetko premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Na záver pridajte nakrájanú bazalku a premiešajte. Podľa potreby ešte môžete osoliť a okoreniť. Šalát podávajte vychladený alebo pri izbovej teplote. Prajeme dobrú chuť!