Recept: Hit všetkých párty ja škvarková nátierka

Čerstvé oškvarky patria medzi zabíjačkové hody, na ktorých si vždy pochutnávajú malí aj veľkí.

 

Takéto čerstvé škvarky sú lahodné len tak samostatne s chlebíkom, alebo v pagáčikoch, či čerstvej pomazánke.

 

Dnes si môžete s nami pripraviť jednoduchú nátierku s tradičným receptom našich starých mám.

 

 

Na škvarkovú nátierku potrebujete:

  • 300 až 400 g škvariek
  • 2 vajcia uvarené natvrdo
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku (môžeme aj vynechať)
  • asi 100 až 150 g scedeného zaváraného leča
  • podľa chuti aj trochu feferónky alebo štipľavej mletej papriky (môžeme vynechať)

 

Odporúčame prečítať: Palacinky z pohánkovej múky

 

Hit všetkých párty ja škvarková nátierka

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

V mixéri rozmixujeme škvarky, nasekané uvarené vajcia, nasekanú cibuľu, cesnak, pridáme lečo a podľa chuti aj feferónku. Komu sa žiada, môže ešte dosoliť. Nátierka je skvelá na pečivo, hrianky, čerstvý chlebík, ale aj na slané krekry či arabský chleba. Dokonca ani domáca zemiaková lokša takým obložením nepohrdne!

 

Tajomstvo medových motúzov: Zavárané lečo, dodá nátierke veľmi príjemnú kyslastú dochuť. Práve preto je medzi našimi kamarátmi na každej párty tým najväčším hitom a vždy sa minie ako prvá :)

 

 

Nátierku pripravila, nastajlovala a odfotila: Jana Štrbková. 

Viac mojich receptov nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

medové motúzy nočný blog

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

14 komentárov

Jana Komadová

Jana Komadová

09.03.2017 15:05

Škvarkovú pomazánku pobievam už roky máme ju radi celá rodina

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

10.03.2017 07:30

už ako deťom nám ju mama robievala...

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

10.03.2017 07:36

minule ste dali recept na domáci oškvarkový závin.... teraz škvarkovú nátierku... máme ju všetci veľmi radi.... ale nad čerstvo vypečené škvarky nemá ani nátierka.... mnam

Vaše meno:

Alena Cabakova

Alena Cabakova

10.03.2017 16:51

Súhlasíme, čerstvé domáce škrarky sú pochúťka... No ak náhodou nejaké zostanú, budeme sa tešiť, ak vyskúšate naše recepty :) A napíšete nám ako vám chutili... :)

Patrícia Debnárová

Patrícia Debnárová

10.03.2017 08:30

Škvarková je moja najobľúbenejšia :)

Vaše meno:

Lucia Kobíková

Lucia Kobíková

10.03.2017 09:25

Milujem škvarkovú nátierku :)

Vaše meno:

Monika Filípková

Monika Filípková

10.03.2017 10:07

U nás sa vždy po nej ako keby zapráši. :D Robievam ju často, ale nedávam do nej lečo, naopak pridávam trocha plnotučnej horčice. No niekedy ju vyskúšam už aj s lečom.

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

10.03.2017 11:41

táto nátierka je vynikajúca, overená, mama nám ju robila vždy keď bola zabíjačka, z čerstvých škvariek je najlepšia - voňavá, mňam

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

10.03.2017 13:15

Klasika,vždy má úspech.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

10.03.2017 16:47

že vraj hit? u nás stará dobrá klasika

Vaše meno:

tofica

tofica

10.03.2017 17:25

Jeeej super mňam.. Dobrý recept .. Urobím si niekedy túto fajnotku ..

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

10.03.2017 19:44

čerstvé ešte teplé oškvarky biely chlieb a dobrá domáca kyslá kapusta
to je skutočne pochúťka.

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

10.03.2017 20:37

Kedysi sme robievali, no časom akosi vymizla z nášho stola. Ďakujem za pripomenutie, čas vrátiť sa k starým dobrým zvykom!

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

10.03.2017 20:41

kedysi sme ju robievali a bola perfektná

Vaše meno:

Daniela Revayová

Daniela Revayová

14.03.2017 17:51

Robime podobne, ale so surovymi vajickami a zavarame si ju do zasoby :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.