Recept: Syrové a makové paličky

Stačí balenie lístkového cesta, syr, vajíčko, semienka maku, sezamu či černušky siatej. A za pár minút si pripravíte chrumkavé paličky, ktoré sa stanú počas Veľkej noci doslova hitom. A budete ich musieť, rovnako ako ja, piecť ešte raz a hneď z niekoľkých dávok.

 

Príprava: 25 minút + čas na chladenie

Pečenie: 20 minút

Potrebujeme na asi 24 kúskov:

  • olivový olej na pokvapkanie
  • múku na posypanie
  • 500 g lístkového cesta
  • 125 g nastrúhaného syra čedar
  • 1 rozšľahané vajíčko
  • mak a sezamové semienka na posypanie

 

Odporúčame prečítať: Ovocný koláč s posýpkou - pochúťka na každý stôl

Syrové a makové paličky

Zdroj: Shutterstock®

Postup

Rúru predhrejeme na 200 °C. Cesto položíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na veľkosť asi 30 x 40 cm a posypeme dvoma tretinami nastrúhaného čedaru. Rozkrojíme na štyri časti. Každý štvorec rozrežeme na šesť dlhých pásikov. Potom pracujeme s každým pásikom zvlášť. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom či makom, potom skrútime a položíme na pripravený plech vystlaný papierom na pečenie. Hotové paličky necháme odpočívať na chladnom mieste asi 20 minút. Zvyšným syrom a semienkami paličky posypeme. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 – 20 minút dozlatista. Servírujeme horúce alebo izbovej teploty.

 

Recepty pripravila a odfotila: Jana Štrbková

Viac výborných a odskúšaných receptov, ktoré som ukuchtila nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Lucia Valková

Lucia Valková

15.04.2017 09:35

Podobné robievam,vždy majú úspech.

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

15.04.2017 11:13

Vyzerajú skvele, mám všetky suroviny doma, vyskúšam :-)

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

15.04.2017 14:31

listkove cesto mam stale doma... peciem z neho casto.. ci uz na sladko alebo na slano.... som na slane... takze tento receptik poznam a kopec dalsich..super rychlovka

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

15.04.2017 18:31

super sú, jednoduché

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

16.04.2017 13:35

aj ja mám vždy v mrazničke lístkove cesto keby niečo, potom takéto tyčinky sú raz-dva

Vaše meno:

Peter Maňák

Peter Maňák

19.04.2017 11:24

Toto je u nás doma nutnosť, vždy pri telke zmiznú rýchlosťou blesku :)

Vaše meno:

Jana

Jana

19.04.2017 21:09

už som ich piekla, sú také úžasné, že upiecť iba jednu dávku nestačí

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

25.04.2017 12:41

slané chuťovky z lístkového cesta sú vždy zaručenou TOP-kou, rýchle a chutné

Vaše meno:

Natália Homolová

Natália Homolová

18.05.2017 16:58

Taketo robievam so sezamom,makom a tiez rascou vzdy ako chutovku len tak alebo k telke :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.