Vynikajúce hrnčekové palacinky z bieleho jogurtu

Síce palacinky nie sú jednoduché na prípravu, keďže ich smaženie a otáčanie zaberie najviac času, no stále si na nich radi pochutnáme. Každý má svoj tradičný recept, ktorý v rodine koluje. No mnohí tvrdia, že najlepšie sú palacinky 3:2:1, pri ktorých dosiahnete ideálnu konzistenciu cesta. Dokonca môžeme povedať, že palacinky sú vždy iné. Veď stačí, že ich natriete iným džemom a hneď máte inú maškrtu, na ktorej si pochutnajú azda všetci.

Akým palacinkám dávate prednosť vy? Máte skôr radšej tenké palacinky (teda palacinky z tenkého cesta) alebo sa nebojíte pridať viac cesta a spraviť hrubšie, tzv. americké palacinky, ktoré sú možno sýtejšie? Ak radi skúšate nové recepty a hľadáte recept na palacinky, ktoré by boli lahodnejšie a jemnejšie, tak neváhajte si pripraviť tieto s jogurtom. Dokonca si trúfame povedať, že klasické kravské mlieko môžete pri nich nahradiť rôznymi prírodnými alternatívami mlieka.

palacinky recept

Zdroj: Shutterstock®

Na palacinky potrebujeme:

  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček bieleho jogurtu
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vajíčko
  • štipku soli
  • džem, arašidovú nátierku, čerstvé ovocie a pod.

Do vhodnej nádoby dáme jogurt a rozbijeme vajíčko. Vajíčko spolu s jogurtom poriadne vymiešame. V extra miske si zmiešame múku s práškom do pečiva. Sypkú zmes postupne prisypávame k jogurtovej. Na záver pridáme mlieko a štipku soli. Všetko poriadne premiešame, aby nám vzniklo hladké cesto na palacinky. Hotové cesto necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.

Následne palacinky pripravujeme na panvici na troške oleja. Palacinku osmažíme z každej strany. Ak by bolo cesto príliš hutné, môžete pridať trošku mlieka na zriedenie. Samozrejme, najlepšie palacinky sú tenké, ktoré sa rýchlo prepečú.

Hotové palacinky naplníme podľa vlastných chutí. Voliť môžete rôzne džemy, arašidové nátierky alebo čerstvé ovocie. Poprípade, keď už máte v zásobe namrazené sezónne ovocie, tak si pripravte horúce ovocie a pridajte k nemu aj zmrzlinu. Na záver nezabudnite palacinky dozdobiť domácou šľahačkou, čerstvými lístkami mäty alebo posypať práškovým cukrom. Prajeme vám dobrú chuť.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

15.07.2021 11:11

palacinky robievam často na sladko aj na slano, vyskúšam určite aj tento recept, vyzerá zaujímavo

Vaše meno:

Anna Podmanická

Anna Podmanická

15.07.2021 18:54

Už len pohľad na ne mi narobil nesmiernu chuť. Palacinky miluje celá rodina, preto v piatok, alebo cez víkend budem experimentovať, lebo tieto som ešte nerobila.

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

16.07.2021 05:59

Naozaj výborné palacinky.

Vaše meno:

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

16.07.2021 14:03

Robim iba klasické, mlieko,vajicko,hl.muka a trochu práš.do pečiva. Cukor nedávam, džem je dosť sladký.

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

16.07.2021 21:48

Jéééj, palacinky máme radi všetci,celá rodina,hlavne náš vnúčik Kubko.Robievam na sladko a tento recept si odkladám a nabudúce vyskúšam.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.