Zapekaná brokolica so syrom – ten najlepší a najjednoduchší recept

Keď máme malo času na prípravu obedu alebo večere, tak hľadáme čo najjednoduchšie recepty, ktorých príprava nám nezaberie veľké množstvo času a zároveň sú rýchlo pripravené. K takým jedlám patrí čokoľvek, čo je pripravené s cestovinou. A ešte ak to je pripravené v jednom hrnci, tak máte aj o starosť menej – nemusíme stráviť následne kopec času umývaním riadu. Jedným takým rýchlym receptom je zapekaná brokolica so syrom. A ak nemáte brokolicu, tak môžete namiesto nej použiť aj karfiol. Je to rovnako skvelý obed alebo večera.

Brokolica patrí k zdravým surovinám, ktoré sa oplatí si z času na čas dopriať. Brokolica je bohatá na vitamín D, vitamín K i vitamín A. Netreba zabúdať ani na vitamín C, vlákninu, betakarotén a kyselinu listovú, ktorá sa rovnako v brokolici nachádza. Ak chcete dopriať svojmu telu živiny z brokolice, tak skvelá je FIT brokolicová polievka alebo brokolicové fašírky.  

Odporúčame: Vynikajúce hrnčekové jablkové muffiny: Skvelé na desiatu aj ku káve!

recept na zapekanú brokolicu

Zdroj: Shutterstock®

Na zapekanú brokolicu potrebujete:

  • 1 brokolicu
  • 1 sladký zemiak
  • smotanu na varenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • soľ, korenie, červenú papriku, kurkumu
  • tvrdý syr

Najskôr si očistíme batat, nakrájame ho na menšie kúsky a dáme variť. Sladký zemiak varíme do polomäkká. Až bude uvarený, tak ho zlejeme a uložíme na spodok zapekacej misy. Na batat uložíme umytú a na ružičky podelenú brokolicu. Medzitým si v miske zmiešame smotanu s vajíčkami, pretlačeným cesnakom a korením. Zmesou zalejeme batat a brokolicu, posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 25 minút a podávame. Prajeme vám dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

12 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

10.11.2020 11:19

Robievam podobný s brokolicou alebo karfiolom.

Vaše meno:

Adriena Krzeminská

Adriena Krzeminská

10.11.2020 13:33

Výborný recept, určite výskúšam.

Vaše meno:

Jana Čipková

Jana Čipková

10.11.2020 18:53

Brokolicu zbožňujem na všetky spôsoby.

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

11.11.2020 06:57

Výborná; pripravujem i na podobné spôsoby.

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

11.11.2020 13:05

Brokolicu máme radi a tento recept tiež vyzerá chutne

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

11.11.2020 13:44

dobrý recept- vyskúšam

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

11.11.2020 14:53

zapekám podobne, máme to radi

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

11.11.2020 21:09

toto jedlo ma naučil jesť môj manžel, celkom jednoduché a veľmi chutné

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

11.11.2020 21:17

Ja robievam tak,že dám aj brokolicu,aj karfiol na dno pekáča.Na to navrstvím uvarenú cestovinu,zalejem to smotanou na varenie,v ktorej rozmiešam vajcia a navrch postrúham syr.Dám zapiecť a obed je hotový :-) ...Určite vyskúšam aj tento recept so zemiakmi.

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

19.11.2020 09:50

Škoda že moje deti polovicu ingrediencií pre intoleranciu nemôžu :/ ale ja tento recept určite vyskúšam

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

20.11.2020 23:01

Jednoduchý recept - stojí za vyskúšanie

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

14.12.2020 18:25

dobrý recept

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.