Dnes mám pre vás tento čoko – cuketový koláčik, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku.
Pripomína konzistenciou brownie, len je jemnejší. Piekla som ho ako tortový korpus, ale rovnako ho môžete upiecť na menšom plechu.
Nepotrebuje extra krém, ale chutí so šľahaným mascarpone a drobným ovocím, ale aj kopček dobrej vanilkovej zmrzliny vyčaruje z neho krásny dezert.
Na korpus budete potrebovať:
- 5 vajec
- 160 g trstinového cukru
- vanilkovú esenciu
- 200 g mletých mandlí (alebo orechov)
- štipku soli
- 60 g pravého kakaa
- 400 g najemno postrúhanej cukety
Odporúčame prečítať: Mrežovník so slivkovým lekvárom a orechmi
Reklama
Postup:
Reklama
- Oddeľte žĺtky od bielkov a vyšľahajte z bielkov a štipky soli tuhý sneh. Cuketu ošúpte a vyberte lyžicou jadro, postrúhajte ju najemno a nechajte v cedníku odkvapkať. Žĺtky vyšľahajte s cukrom a vanilkovou esenciou do hustej peny, pridajte mierne vytlačenú strúhanú cuketu a premiešajte. Kakao zmiešajte s mletými mandľami a pridajte do žĺtkovej zmesi. Jemne všetko premiešajte a na záver vmiešajte po častiach tuhý sneh.
- Tortovú formu vyložte papierom na pečenie (dno) a naplňte cestom.
- Pečte pri teplote 180°C cca 40-45 minút.
- Drevenou špajľou zistite, či je korpus aj v strede prepečený. Nechajte vychladiť pred zdobením a krájaním.
Odporúčame prečítať: Recept na vynikajúci broskyňový koláč
Reklama
10 komentárov
Jana Komadová
22.07.2019 09:51Zaujímavý recept určite vyskúšam
Ľudka Uličná
19.06.2018 16:59zaujímavy recept
Ján
28.12.2016 02:00mňam
Ján
28.12.2016 02:00čokoláda s cuketou
Ján
28.12.2016 01:59dobre využitá cuketa
Adriána Jakubová
31.08.2016 09:42musí to byť zaujímavá chuť
Marianna Rajniaková
25.08.2016 21:53zaujímavý recept s cuketou
Soňa Krátka
09.08.2016 16:56cuketky je v záhrade veľa, tak už viem, do čoho ju dáme
Iveta Moravčíková
09.08.2016 16:31cuketu máme takže spravíme
Jana Križanová
09.08.2016 13:35čoko super len neviem ako to bude chutiť s tou cuketou :-)