Tento receptík je ako stvorený pre ľudí, ktorí nemusia mať za každú cenu k obedu aj mäsko...
A to, že sa dá najesť aj bez neho si dnes ukážeme!
Nielenže to vyzerá lahodne oku, no poteší sa najmä naše hladné bruško :)
Budeme potrebovať:
Na pesto
- 100 g čerstvej rukoly
- menšia hrsť čerstvej bazalky
- olivový olej
- 3 strúčiky cesnaku
- orechy vlašské
- konopné semienka
- citrónová šťava
- soľ
- čierne mleté korenie
Na pečené zemiaky
- 8 stredne veľkých zemiakov
- olivový olej
- soľ
- celá rasca
- čierne mleté korenie
- sušený cesnak
Odporúčame vyskúšať aj: Zdravé recepty: Mandľové maslo (homemade)
Postup prípravy:
1. Všetky suroviny spolu si zmixujete v mixéry, najprv začnite rukolou, pridajte olej, potom do vymixovanej zmesi prihoďte čerstvú bazalku a zmixujte.
2. Pridajte vlašské orechy a konopné semienka, ja pridávam od oka a všetko znova zmixujte.
3. Pridajte citrónovú šťavu, okoreňte a osoľte podľa chuti a môžete už iba premiešať alebo ešte posledný raz premixovať.
4. Pesto som podávala k pečeným zemiakom v šupke, ktoré som si poriadne umyla, na jednej strane narezala, potrela olejom, osolila, okorenila čiernym mletým korením, celou rascou a sušeným cesnakom. Piekla som ich pri 200 stupňoch, čas som nestopovala, skúsila som len vidličkou, či sú zemiaky už mäkké.
5. Na ešte horúce zemiaky som dala rukolové pesto. A poviem vám, výborná kombinácia.
Odporúčame vyskúšať aj: Kysnutý koláč s posýpkou
Zdroj: www.dontbefakebakesomecake.sk