Zdravé recepty: Rukolovo-bazalkové pesto s pečenými zemiakmi

 

Tento receptík je ako stvorený pre ľudí, ktorí nemusia mať za každú cenu k obedu aj mäsko... 

 

A to, že sa dá najesť aj bez neho si dnes ukážeme!
 

Nielenže to vyzerá lahodne oku, no poteší sa najmä naše hladné bruško :)
 

 

 

Budeme potrebovať:


Na pesto

  • 100 g čerstvej rukoly
  • menšia hrsť čerstvej bazalky
  • olivový olej
  • 3 strúčiky cesnaku
  • orechy vlašské
  • konopné semienka
  • citrónová šťava
  • soľ
  • čierne mleté korenie

 

Na pečené zemiaky

  • 8 stredne veľkých zemiakov
  • olivový olej
  • soľ
  • celá rasca
  • čierne mleté korenie
  • sušený cesnak

 

Odporúčame vyskúšať aj: Zdravé recepty: Mandľové maslo (homemade)

pesto

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy:

 

1. Všetky suroviny spolu si zmixujete v mixéry, najprv začnite rukolou, pridajte olej, potom do vymixovanej zmesi prihoďte čerstvú bazalku a zmixujte.
 

2. Pridajte vlašské orechy a konopné semienka, ja pridávam od oka a všetko znova zmixujte.
 

3. Pridajte citrónovú šťavu, okoreňte a osoľte podľa chuti a môžete už iba premiešať alebo ešte posledný raz premixovať.
 

4. Pesto som podávala k pečeným zemiakom v šupke, ktoré som si poriadne umyla, na jednej strane narezala, potrela olejom, osolila, okorenila čiernym mletým korením, celou rascou a sušeným cesnakom. Piekla som ich pri 200 stupňoch, čas som nestopovala, skúsila som len vidličkou, či sú zemiaky už mäkké.
 

5. Na ešte horúce zemiaky som dala rukolové pesto. A poviem vám, výborná kombinácia.

 

Odporúčame vyskúšať aj: Kysnutý koláč s posýpkou

 

Zdroj: www.dontbefakebakesomecake.sk

 

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Erika Špacírová

Erika Špacírová

27.06.2015 21:19

vyzerá to veľmi chutne :)

Vaše meno:

Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

27.06.2015 22:21

skvelý recept :)

Vaše meno:

Monika Gočíková

Monika Gočíková

02.07.2015 08:14

Priznám sa že rukolu som prvý krát ochutnala len nedávno cca 1rok dozadu.A úplne som sa do nej zamilovala.Nechápem ako som mohla žiť bez nej .Teraz ju máme na tanieri veľmi často...a chutí celej rodine

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

22.09.2015 15:03

výborné a rukolu mám veľmi rada :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.