V obchode som narazila na kilové balenie gréckeho jogurtu, tak som rozmýšľala, aký koláčik by sa z neho dal urobiť. Rozhodla som sa vyskúšať jeden recept, ktorý som našla na internete, ale trošku som si to uľahčila, keďže sa mi nechcelo vaľkať cesto, tak som spodok koláčika urobila z keksíkov.
Je to skoro ako cheesecake, ale menej sladké a trošku menej kalorické. Chutí skvele, všetci ochutnávači boli nadšení :)
Budeme potrebovať:
- 250 g maslových keksíkov
- 120 g masla
- 800 g gréckeho jogurtu
- 200 g kyslej smotany
- 50 g medu
- 3 väčšie vajíčka
- 80 g Sweet family práškového cukru
- 1 lyžička vanilkovej arómy Dr. Oetker
- jahody na ozdobenie
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Nutellové cupcakes
Postup prípravy:
Rúru si zapneme na 170°C, keksíky pomelieme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom. Rukou spracujeme a túto mrveničku rovnomerne natlačíme na dno 26-28 cm okrúhlej koláčovej formy. Dáme zapiecť na cca 8 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Na plnku si vo veľkej mise zmiešame mixérom grécky jogurt, kyslú smotanu, med, práškový cukor, vanilkovú arómu a nakoniec po jednom primiešame aj vajíčka. Celú hmotu nalejeme na keksíkový základ a pri 170°C pečieme asi 40-45 minút. Po upečení vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť. Môže sa zdať, že je ešte nedopečený vrch, ale tak to má byť – stuhne. Ja som piekla večer, takže som ho dala na noc do chladničky a ráno bol krásne stuhnutý, ozdobila som jahôdkami, ale použiť môžete ľubovoľné ovocie.
Zdroj: www.angiebakes.com
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Dulce de leche mini cheesecaky