Keď som nedávno premýšľala, čo všetko budem cez sviatky vypekať, tak som zistila, že takýto perníček mi na blogu chýba.
Nedalo mi to, a hneď ako som prišla domov som sa pustila do tohto voňavého šťavnatého koláčika.
A čokoládový krém je fantastický tiež, však vyskúšajte :)
Budeme potrebovať:
- 400 g medu
- 125 g Sweet family hnedého cukru
- 150 g masla
- 3 lyžičky perníkového korenia
- 250 ml mlieka
- 2 vajíčka (vidličkou prešľahané)
- 300 g hladkej múky
- 1 lyžička sóda bikarbóny
Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Tekvicový cheesecake
Postup prípravy:
Príprava je veľmi jednoduchá. Do väčšieho hrnca nalejeme med, maslo, cukor a perníkové korenie a zohrievame na miernom ohni, až kým sa všetko úplne neroztopí. Odstavíme z ohňa. Sóda bikarbónu rozpustíme v 2 lyžiciach horúcej vody. Mlieko premiešame s vajčkami a celé prilejeme k medovej zmesi, taktiež pridáme rozpustenú sóda bikarbónu a napokon múku a celé premiešame (mne na to stačila metlička). Cesto nalejeme do papierom na pečenie vystlaného plechu 25 x 25 cm a dáme piecť na cca 50-55 min. pri 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si čokoládový krém. Na ten si do malej misky dáme 1 lyžicu práškovej želatíny a zalejeme 2 lyžicami vody. Do menšieho hrnca dáme 4 lyžice kryštálového cukru, 5 lyžíc masla, 2 lyžice kyslej smotany a 3 lyžice kakaa a pri miernom ohni zohrievame a miešame, až kým sa všetko nespojí v krásnu lesklú hmotu. Keď sa tak stane, zalejeme ňou napučanú želatínu a premiešame poriadne. Počkáme chvíľku a potom nalejeme na vychladnutý koláčik. Samozrejme, môžete urobiť aj vynechaním želatíny.
Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Pšenové raffaello guličky
Zdroj: www.angiebakes.com