Túto osviežujúcu ovocnú tortičku často pripravujem hlavne v lete Ovocie môžete zmeniť podľa sezónnosti, napr. navrch naukladať kúsky jahôd alebo mandarínky.
Ako plnku možno použiť aj mrazené (ale dobre odkvapkané) ovocie.
Budeme potrebovať:
- 130 g maslových sušienok
- 60 g rozpusteného masla
- 250 g mascarpone
- 350 g bieleho jogurtu
- 120 g práškového cukru
- 60 g malín (rozmixovaných)
- 100 g ríbezlí
- 1 a pol balíka želatínového stužovača za studena
- podlhovasté piškóty a maliny na ozdobenie
Odporúčame tiež vyskúšať: Angie pečie: Key Lime Pie / Limetkový koláč
Postup prípravy:
Malú tortovú formu (18 cm) vystelieme papierom na pečenie. Keksíky si zomelieme na jemno, primiešame rozpustené maslo a spracujeme rukou. Natlačíme na dno tortovej formy, uložíme do chladničky. Mascarpone si vyšľaháme s jogurtom a cukrom, primiešame 60 g rozmixovaných malín, premiešame spolu. Pridáme aj želatínový stužovač pripravený podľa návodu alebo len tak priamo z balíka prisypeme (fungujú obe možnosti). Nakoniec do plnky primiešame ríbezle a nalejeme na keksíkový korpus.
Uložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Vyberieme z chladničky, mokrým nožom opatrne prejdeme po okrajoch formy a odopneme ju. Obložíme cca na polovicu nakrájanými podlhovastými piškótami a ozdobíme malinami.
Odporúčame tiež vyskúšať: Angie pečie: Mini snehové pusinky
Zdroj: www.angiebakes.com
5 komentárov
Erika Špacírová
18.05.2015 21:30keď budem mať na záhrade maliny určite vyskúšam
Beata Mintalova
04.04.2015 09:46mnam mnam take pečenie mam rada
Ingrid Šimoniková
26.03.2015 21:44jednoduché a vyzerá to úžasne - ovocie je nasadené tak už aby bolo leto recept odkladám
Jana Komadová
08.03.2015 20:54mňamkýýýýý robievam mame radi
Martina Zahoranová
08.03.2015 19:31tak toto sa oplatí vyskúšať a asi najlepšie v lete , určite dobre osvieži v horúcich dňoch