Túto osviežujúcu ovocnú tortičku často pripravujem hlavne v lete Ovocie môžete zmeniť podľa sezónnosti, napr. navrch naukladať kúsky jahôd alebo mandarínky.
Ako plnku možno použiť aj mrazené (ale dobre odkvapkané) ovocie.
Budeme potrebovať:
- 130 g maslových sušienok
- 60 g rozpusteného masla
- 250 g mascarpone
- 350 g bieleho jogurtu
- 120 g práškového cukru
- 60 g malín (rozmixovaných)
- 100 g ríbezlí
- 1 a pol balíka želatínového stužovača za studena
- podlhovasté piškóty a maliny na ozdobenie
Odporúčame tiež vyskúšať: Angie pečie: Key Lime Pie / Limetkový koláč
Postup prípravy:
Malú tortovú formu (18 cm) vystelieme papierom na pečenie. Keksíky si zomelieme na jemno, primiešame rozpustené maslo a spracujeme rukou. Natlačíme na dno tortovej formy, uložíme do chladničky. Mascarpone si vyšľaháme s jogurtom a cukrom, primiešame 60 g rozmixovaných malín, premiešame spolu. Pridáme aj želatínový stužovač pripravený podľa návodu alebo len tak priamo z balíka prisypeme (fungujú obe možnosti). Nakoniec do plnky primiešame ríbezle a nalejeme na keksíkový korpus.
Uložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Vyberieme z chladničky, mokrým nožom opatrne prejdeme po okrajoch formy a odopneme ju. Obložíme cca na polovicu nakrájanými podlhovastými piškótami a ozdobíme malinami.
Odporúčame tiež vyskúšať: Angie pečie: Mini snehové pusinky
Zdroj: www.angiebakes.com