Musím sa priznať, že veľa veľa rokov som nezvykla raňajkovať. Pamätám si, keď sme chodili so sestrou do školy a babka bola u nás, tak už o siedmej ráno vyvárala v kuchyni praženicu či krupicovú kašu a museli sme to zjesť. Ale ako som staršia, tak raňajky naozaj oceňuje hlavne moje telo. Ale väčšinou jedávam len nejaké zdravé varianty, ktoré mi nezaťažia žalúdok. Tak som si pre vás pripravila moju zdravú novinku, tieto ovsené guličky.
Budeme potrebovať:
- 125 g jemne mletých ovsených vločiek
- 200 ml vody
- 2 lyžice Power kokosového oleja
- 1 vajíčko
- 2 lyžice medu
- ovocie (jahody, maliny, slivky...)
- kakao, kokosový olej, mleté orechy na ozdobenie
Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Šťavnatý perník
Postup prípravy:
Príprava je veľmi jednoduchá. Do hrnca si dáme vodu a olej a necháme zovrieť. Keď už vrie, prisypeme ovsené vločky a asi minútu spolu varíme, premiešavame. Potom odstavíme z ohňa, počkáme kým trocha vychladne. Prihodíme vajíčko, med a celé spolu tyčovým mixérom vymiešame. Z tohto cesta mokrými rukami tvarujeme guličky, spľasneme a vložíme dovnútra ovocie a utvoríme guličku. Z tejto porcie mi vyšlo 6 väčších kusov. Guličky vložíme do vriacej osolenej vody a počkáme, kým vyplávajú na povrch. Potom sú ready na servírovanie. Na ozdobu môžete vymiešať kakao s kokosovým olejom a medom a pokvapkať vrch guličiek.
Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Tekvicový cheesecake
Zdroj: www.angiebakes.com
5 komentárov
Zuzana Beranková
20.01.2016 15:56čo sa dá použiť namiesto kokosového oleja?
Anna Kristova
06.12.2015 19:36je to také mňam
Erika Špacírová
11.11.2015 13:33vyzerajú neskutočne dobre
Marcela Berkyová
09.11.2015 12:36páči sa mi musím vyskúčšať
Marianna Rajniaková
07.11.2015 16:21recept sa mi páči, vyskúšam