Vraví sa, že láska ide cez žalúdok. Prečo to neskúsiť aj počas najzamilovanejšieho dňa v roku, ktorý nám obchodníci pripomínajú už nejaký ten čas?
Ak sa rozhodnete prekvapiť svoju najdrahšiu polovičku na Valentína chutnou večerou, tak určite nevynechajte ani dezert, ktorý ulahodí nielen vašim chuťovým pohárikom ale aj oku.
Dúhová torta so srdiečkami
(pre rozžiarený úsmev, stredná obtiažnosť)
Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 40 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Ingrediencie na cesto
- 6 žĺtkov
- 160 g práškový cukor
- 1 vanilínový cukor
- 6 bielkov
- 50 g polohrubej múky
- farba gélová potravinárska žltá (Dr. Oetker)
Ingrediencie na náplň
- 500 g zmäknutého masla
- 350 g práškový cukor
- 3 x vanilínový cukor
- 100 ml vlažného mlieka
- Farba gélová potravinárska ružová (Dr. Oetker)
- Farba gélová potravinárska modrá (Dr. Oetker)
- Farba gélová potravinárska zelená (Dr. Oetker)
Ingrediencie na ozdobenie - ozdoba z marcipánu
- ½ balíčka marcipánu
- Farba gélová potravinárska červená (Dr. Oetker)
Ešte budeme potrebovať
- tortová formu (Ø 26 cm)
- elektrický ručný šľahač
- formičky na srdiečka - vykrajovanie v tvare srdiečok (srdiečko formička)
Neprehliadnite: Vplyv vitamínu C na pleť: Prečo ho pleti dopĺňať pravidelne a ako?
Postup prípravy torty
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach spoločne s múkou vmiešame do peny. Cesto zafarbíme žltou farbou a nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 40 minút
- Korpus necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Polovicu náplne zafarbíme ružovou farbou. Druhú polovicu rozdelíme na dve časti. Jednu zafarbíme modrou farbou a druhú zelenou. POZOR - dôležité je správne rozdeliť náplň.
- Vychladnutý korpus vyberieme z formy, položíme na podnos a dvakrát ho pozdĺžne rozkrojíme.
- Modrú náplň nanesieme na spodný diel korpusu, prikryjeme druhým dielom a nanesieme zelenú náplň. Priložíme vrchný diel korpusu a zľahka pritlačíme. Povrch a strany torty potrieme ružovou náplňou a tortu odložíme do chladničky.
- Na ozdobenie použijeme marcipán zafarbený červenou farbou. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme marcipán pomocou váľka. Formičkami povykrajujeme srdiečka a tortu nimi ozdobíme.
Aktualizované na 05.02.2024