Krémová domáca horúca čokoláda ako kombinácia mlieka, kakaa a čokolády – mimoriadne chutná a lahodná záležitosť, ktorú máte hotovú za pár minút. Je to sladká nebeská pochúťka, ktorú by sme si dopriali aj každý deň. A obzvlášť počas chladnejších dní. Veď nie je nič lepšie, ako sa schúliť pod teplú deku a ruky si ohrievať na šálke s horúcou čokoládou a popritom sledovať večerný program v televízore.
Ak máte všetky ingrediencie po ruke, tak sa pustite do prípravy tejto maškrty. Ak nie, tak ich hoďte na nákupný zoznam a neváhajte túto maškrtu vyskúšať. Preferujete výraznejšie a možno trochu pikantnejšie chute? Tak v tom prípade odporúčame tento recept na horúcu čokoládu po mexicky. Čili prášok vás doslova rozpáli a zároveň aj rozohreje.
Vyskúšaj aj: Lahodné horúce jesenné nápoje: Ktorý zahreje teba?
Na horúcu čokoládu potrebujeme:
- 4 šálky mlieka
- ¼ šálky kakaa
- ¼ šálky kryštálového cukru
- ½ šálky horkej alebo mliečnej čokolády
- ¼ lyžičky vanilkového extraktu
Do menšieho hrnca nalejeme mlieko, pridáme kakao a cukor. Zahrievame na strednom stupni, priebežne miešame, aby sa ingrediencie spojili a necháme variť (pozor, nechceme, aby nám mlieko zovrelo). Následne pridáme nasekanú čokoládu a varíme dovtedy, kým sa úplne neroztopí. Na záver zamiešame vanilkový extrakt a ešte horúcu čokoládu podávame. Najlepšie so šľahačkou alebo marshmallow cukríkmi. Neváhajte šľahačku posypať škoricou a zázvorom. Ten pokojne môžete vmiešať aj do čokolády samotnej. Horúca čokoláda je skvelá aj s mätou.
Ak sa náhodou stane, že sa vám čokoláda zvýši, neváhajte ju odložiť do chladničky na ďalší deň. Doprajte si ju pokojne aj studenú alebo ju prihrejte.
Kakao dodáva tomuto nápoju výraznú chuť horkého kakaa a čokoláda zase krémový, bohatý a chutný čokoládový nádych. Vanilkový extrakt pozdvíha chuť horúcej čokolády na vyššiu úroveň. Prajeme príjemné maškrtenie.