Patríte k čokoládovým fanatikom? Ste na čokoláde doslova závislí? Tak v tom prípade veríme, že si s radosťou pochutnáte na týchto kakaových cookies s kúskami čokolády. Sú dokonalé a na jazyku sa úplne rozplývajú. Majú fantastickú čokoládovú chuť, ktorej sa nedá odolať – a nielen na Vianoce, ale aj počas celého roka.
Kakaové cookies sú skvelé aj v tom, že sú pripravené bez štipky múky, vďaka čomu si na nich môžu pochutnať aj „bezlepkáči“. Teda v prípade, ak použijete aj ostatné suroviny neobsahujúce lepok.
V prípade, že hľadáte aj ďalšie tradičné recepty na vianočné pečivo, na ktorom si radi počas sviatkov pochutnáte, tak odporúčame napríklad jedinečné orechové laskonky, včelie úliky či kokosové pusinky.
Odporúčame aj: Recept na domáce varené víno: 3 rôzne, ktoré sa oplatí vyskúšať!
Zdroj: Depositphotos
Na kakaové cookies (sušienky) potrebujete:
- 3 veľké vajíčka
- 3 šálky práškového cukru
- 1¼ šálky kvalitného kakaa
- ½ lyžičky mletej škorice
- ¼ lyžičky jemnej morskej soli
- 1½ lyžičky vanilkového extraktu
- 1 šálku nasekanej horkej čokolády
Postup prípravy kakaových cookies
- Predhrejte si rúru na 175 °C a dva plechy na pečenie si vysteľte papierom na pečenie.
- V miske zľahka vyšľahajte vajíčka.
- Preosejte práškový cukor, kakao, škoricu a soľ. Všetku sypkú zmes pridajte k vajíčkam a šľahajte dovtedy, kým sa vám nevytvorí hladké cesto. Pridajte vanilkový extrakt, nasekanú čokoládu a cesto zľahka premiešajte. Hotové cesto má byť hutnejšie a lepkavé.
- Pomocou lyžičiek naberte cesto, vytvorte na plechu kôpky a jemne ich roztlačte na placku. Postupne tvorte ďalšie koláčiky, avšak nechajte medzi nimi aspoň 1,5 cm odstup.
- Cookies pečieme približne 10 až 12 minút. Počas pečenia plechy otáčajte, aby sa koláčiky upiekli rovnomerne. Sušienky by mali jemne popraskať a v strede môžu vyzerať ako nedopečené – to je však to, čo chcete (ako pri brownies).
- Cookies nechajte po dopečení vychladnúť na plechu. Po vychladnutí podávajte alebo preložte do vzduchotesnej nádoby. V nej tieto cookies vydržia až 1 týždeň.