Milujeme dobroty, ktoré pripravím jednoducho, z poctivých ingrediencií a pritom chutia luxusne! A presne taká je táto luxusná torta s čerstvými černicami, ktoré sú superovocím babieho leta. Sú lahodné a obsahujú látky proti stresu a nervozite. Dokonalá kombinácia!
Príprava: 60 minút + čas na vychladnutie a tuhnutie
Pečenie: 40 minút
Potrebujeme na 1 tortovú formu:
- 300 g černíc
- 5 vajec
- 80 g cukru
- 160 g hladkej múky (použili sme špaldovú)
- 60 ml vaječného koňaku
- Na krém:
- 300 ml smotany (33%)
- 750 g mascarpone
- 50 g práškového cukru, 1 vanilkový lusk
- 70 ml vaječného koňaku
Vyskúšaj tiež: RECEPT: Lahodná polievka gazpacho na horúce dni
Postup:
Na korpus vyšľaháme celé vajcia s kryštálovým cukrom do pevnej peny. Šľaháme skutočne dlho, až kým sa cukor nerozpustí. Potom vmiešame preosiatu múku a vaječný koňak.
Cesto nalejme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 40 minút. Špajdľou uprostred vyskúšame, či je korpus upečený. Potom ho necháme vychladnúť, najlepšie na mriežke.
Vychladenú šľahačku zľahka vyšľaháme. Potom pridáme mascarpone, cukor, dreň z vanilkového lusku a vyšľaháme. Nakoniec vmiešame vaječný koňak.
Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti. Pláty natrieme krémom a obložíme umytými a odkvapkanými celými černicami. Hotovú tortu dáme do chladničky a necháme 2 hodiny stuhnúť. Potom dozdobíme.
Príprava receptu, foodstyling, foto, text: Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk