Maková torta s jahodami a čučoriedkami: Poteší aj na narodeniny

Maková torta s jahodami a čučoriedkami

Vymyslieť nejakú skvelú kombináciu na narodeninovú tortu dá poriadne zabrať. Maková torta s jahodami a čučoriedkami je však skvelou voľbou. Vrelo odporúčame!

Maková torta s čučoriedkami a jahodami je skvelá voľba nielen na narodeniny!

Vždy, keď sa blížia narodeniny mojich dcér mám dilemu. Upiecť nejakú chutnú a peknú tortu? Riskovať na poslednú chvíľu či sa mi vydarí alebo nie? Kúpiť tortu v cukrárni alebo osloviť moju mamku s prosbou o pomoc? Keď boli dievčatá malé, často im tortu upiekla babka. Teraz, keď sú už staršie, chcú byť pri príprave a pečení torty. Preto v posledných rokoch skúšame piecť torty na vlastnú päsť. Pár dní pred narodeninami prezeráme rôzne recepty. 

Už ste piekli makovú tortu s jahodami a čučoriedkami na narodeniny? Ja ÁNO!

Na oslavu svojich 10. narodenín si Mária vybrala sviežu makovú tortu s čerstvými jahodami a čučoriedkami. Výsledok bol pre nás prekvapením. Torta bola nielen chutná a svieža vďaka ovociu, ale zároveň to bola pastva pre oči. Odozva bola: „ Je naozaj výborná!“ Tak to ma potešilo. Skúste si ju upiecť na nejakú slávnostnú príležitosť aj vy.

Odporúčame: Najdokonalejšie talianske nepečené tiramisu, po ktorom sa budeš oblizovať

recept na makovú tortu Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Leona Sovjaková

Na tortu budeme potrebovať:

Na korpus:

  • 6 ks vajec
  • 6 PL trstinového cukru (alebo kryštálového)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 PL polohrubej múky
  • 5 PL mletého maku

Na lahodný krém:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g bielej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 50 g práškového cukru
  • štipka vanilkového cukru

Na potretie a ozdobu:

  • malinový džem (ríbezľový)
  • 300 – 400 g čerstvých čučoriedok
  • 300 – 400 g čerstvých jahôd
  • trochu celého maku

maková torta s čučoriedkami Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Leona Sovjaková

POSTUP

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do hustého snehu. Primiešame žĺtka. Preosiatu múku a mletý mak zľahka na striedačku primiešavame vareškou. Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie. Ja som použila formu s priemerom 24 cm, môže byť aj 20 cm. Pečieme pri teplote 160°C cca 60 minút. Po upečení necháme vychladnúť, po cca 20 minútach dáme formu dole.

Krém:

Bielu čokoládu roztopíme v parnom kúpeli a necháme vychladnúť. Zmiešame ju spolu s mascarpone a vanilkovým cukrom. Šľahačku vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a stužovačom. Pozor, aby sme šľahačku neprešľahali. Potom primiešame ku mascarpone krému.

Korpus rozrežeme na polovicu a obe časti natrieme malinovým alebo ríbezľovým džemom. Spodnú časť natrieme vrstvou krému (cca 1 cm) a poukladáme polovičky jahôd a celé čučoriedky. Potrieme krémom tak, aby bolo ovocie zakryté. Na vrch položíme druhú polovicu korpusu natretú džemom. Celú tortu potrieme zvyšným krémom. Na vrch poukladáme celé aj rozrezané jahody a čučoriedky podľa vlastných predstáv. Okraje torty posypeme celým makom.

Pred krájaním odporúčam tortu nechať v chladničke aspoň 1 hod. Tortička má sviežu chuť.

Dobrú chuť!

Aktualizované na 23.06.2024

6 komentárov
Barbora Kubelková

Barbora Kubelková

30.01.2021 20:00

Vyzerá naozaj chutne a nie zložito. Ja som antitalent na pečenie, ale toto asi vyskúšam :)

Vaše meno:

Leona Sovjaková

Leona Sovjaková

30.01.2021 20:43

Barborka určite tortičku zvládnete, je to maškrta, neoľutujete. Držím palce!

Marta Kendrová

Marta Kendrová

02.02.2021 22:15

Vyzerá úžasne a jednoducho na prípravu

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

02.02.2021 23:15

vyzerá dobre

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

03.02.2021 08:33

mak máme radi, torta vyzerá veľmi chutne, určite ju vyskúšam

Vaše meno:

Katarína Šmidová

Katarína Šmidová

04.02.2021 14:21

Mak zbožňujem, určite tento recept vyskúšam.

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

16.02.2021 14:12

Hneď by som si dal ku káve

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE