Osviežujúce a lahodné: Nepečené ovocné tiramisu plné čerstvosti a slasti

Tiramisu je len jedno, a to pravé talianske, ktoré nemá žiadnu konkurenciu. Piškóty sa máčajú v káve zmiešanej s Amarettom a krém sa pripravuje s vajíčkami alebo bez nich. Avšak, občas padne vhod aj nejaká zmena.

Súhlasíme, že klasické tiramisu je fantastické. Pochádza z Benátok a do krému sa navyše pridáva mascarpone. Občas však padne vhod aj nejaká zmena. Napríklad zmena v podobe menších vylepšení alebo obohatení.

Ak chcete tento dezert pripraviť deťom, samozrejme, bez kávy, tak vás potešíme. Pretože ovocné tiramisu môžu aj deti a nebojíme sa povedať, že si ho zamilujete aj vy. Ovocie dodá dezertu výnimočnú chuť, ktorú ocenia aj tí najnáročnejší hostia.

Neprehliadni: Čučoriedkové tiramisu so škoricou: Jednoduchý dezert v pohári pre maškrtníkov!

Na tiramisu budete potrebovať:

  • 20 až 30 dlhých piškót
  • 1 ¼ šálky šľahačkovej smotany (aspoň 35 %)
  • 1 šálku kryštálového cukru
  • ¾ šálky syra ricotta
  • 1/3 šálky krémového syra (cream cheese)
  • 1 lyžicu citrónovej kôry
  • štipku škorice
  • 1 ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • ¼ lyžičky mandľového extraktu
  • 2 šálky nakrájaných jahôd
  • 1 ½ šálky malín
  • 1 šálku černíc
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • džem podľa vlastného výberu

Postup prípravy:

  1. Piškóty poukladajte na dno nádoby, v ktorej budete tiramisu pripravovať.
  2. V miske vymiešajte šľahačku a pridajte do nej ¾ šálky cukru. Následne vmiešajte ricottu, krémový syr, citrónovú kôru, škoricu, vanilkový a mandľový extrakt. Všetko vymiešajte do hustej hmoty.
  3. Polovicu pripravenej zmesi rozotrite na piškóty poukladané v nádobe.
  4. Na šľahačku pridajte džem, trochu ho rozotrite a na záver naň poukladajte zvyšné piškóty.
  5. Navrch naneste zvyšnú smotanovú zmes.
  6. V extra miske premiešajte nakrájané jahody, maliny a černice s citrónovou šťavou. Pridajte zvyšný cukor a ovocie v ňom obaľte (ten krok môžete aj vynechať).
  7. Bobuľovú zmes navrstvíte na tiramisu a dajte zachladiť.
  8. Po stuhnutí a vychladnutí (ideálne cez noc, aby piškóty zmäkli) nakrájajte a podávajte.
  9. Pred naservírovaním odporúčame pridať na ozdobu zopár lístkov čerstvej mäty.
1 komentár
Elena Švachová

Elena Švachová

31.05.2023 23:26

To je krása, mňam. Práve dnes som bola na samozbere jahôd :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE