Žiada sa vám v týchto horúcich dňoch mrazivé maškrtenie? Ak zabudneme na naše diétne predsavzatia a prižmúrime očko nad hroziacim útokom kalórií, tešiť sa môžete na zmrzliny a nanuky.
Pokiaľ vám však svedomie naozaj nedá, doprajte svojmu telu vlastnoručne vyrobené nanuky, ktoré sa budú môcť pýšiť rozhodne nálepkou „nižšia kalorická bomba“, ako tie z obchodu.
Výčitky kvôli smotanovým a čokoládovým pochúťkam môžete hodiť za hlavu. Vaše hand made nanuky sa budú totiž vyznačovať minimom cukru a obrovským množstvom vitamínov. Hlavnú rolu v nich totiž hrá čerstvé ovocie.
Odporúčame prečítať: Čistenie nie je ODLIČOVANIE
Jahodové nanuky
Ingrediencie: čerstvé jahody (cca 200 g), 1 väčšia zrelšia broskyňa, 100 % jahodový a broskyňový džús.
Postup: Jahody umyte, očistite a rozmixujte. Zmes preceďte cez sitko, pridajte trochu jahodového džúsu. To isté urobte broskyňou, ktorú rozrieďte trochou broskyňového džúsu. Do formy na nanuky vlejte najprv broskyňovú zmes a na ňu jahodovú, dajte zamraziť.
Odporúčame prečítať: Viete, ako správne používať BB krém?
Kiwi nanuky
Ingrediencie: kiwi, krupicový cukor
Postup: Kiwi očistite a rozmixujte. Cukor (na 500 gramov kiwi cca 200 g cukru) zalejte 0,4 dcl vody a priveďte do varu. Počas tohto miešajte až kým sa cukor úplne nerozpustí. Tak primiešajte kiwi a naplňte zmesou nanukovú formu. Dajte zamraziť na približne 5 hodín.
Odporúčame prečítať: Domáce recepty na odstránenie jaziev
Mango nanuky
Ingrediencie: mango, 100% pomarančový džús / sirup, krupicový cukor, vanilkový cukor, biely jogurt 2 ks, limetková šťava
Postup: Očistené mango rozmixujte, ochuťte limetkovou šťavou, vanilkovým cukrom a jednou lyžicou jogurtu. Zvyšok jogurtu priveďte do varu spolu s krupicovým cukrom, až kým sa ten nerozpustí. Zmiešajte, dajte do formy na nanuky a polejte pomarančovým džúsom / sirupom. V mrazničke nechajte minimálne 5 hodín.
Odporúčame prečítať: Letné postavenie Luny – čo nám prinesie júl?
Melónový nanuk
Ingrediencie: červený melón, žltý melón, malinový sirup
Postup: Oba melóny nakrájajte na menšie kúsky a zbavte jadierok. Samostatne rozmixujte a zmiešajte s trochou malinového sirupu. Do formy na nanuky vlejte najprv jednu časť a na ňu druhú. V mrazničke nechajte minimálne 5 hodín.
Odporúčame prečítať: Vyliečte si zlomené srdce liečivým kameňom