Bábovka patrí medzi múčniky, ktoré sú vhodné v každom ročnom období. Lahodnú bábovku si najlepšie vychutnáte čerstvú, so šálkou obľúbenej kávy. Základom pre jej pečenie je okrem receptu aj výber formy. V dnešnej dobe máme na výber hneď z niekoľkých možností – napríklad hliníkovej, sklenej či silikónovej formy. Osobne som vyskúšala snáď všetky druhy foriem, pričom najviac sa mi osvedčila práve tá silikónová. Pečenie so silikónovou formou je jednoduché a vy tak máte záruku, že bábovka sa vyklopí neporušená a zachová si svoj tvar.
Druhým, veľmi dôležitým bodom, je dobrý recept, ktorý sa vždy vydarí. Najčastejšie pečieme bábovku s pridaním múky. Bábovka sa však dá pripraviť aj inak. Stačí mať iba tie správne ingrediencie. Veríme, že sa vám táto pudingová bábovka bez múky osvedčí a zachutí aj vám.
Odporúčame: Videorecept: Nadýchaná bábovka zo špaldovej múky
Na pudingovú bábovku budeme potrebovať
- 5 vajec
- 150 gramov práškového cukru
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 100 ml oleja
- 1 balenie čokoládového pudingu
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 1 balenie karamelového pudingu
- Mrazená zmes lesného ovocia
Neprehliadni: Citrónová bábovka: Pochúťka, na ktorej si zamaškrtí celá rodina
Postup
Z vajíčok si oddelíme bielky a žĺtky. K bielkam pridáme štipku soli a vyšľaháme ich na najvyšších obrátkach na tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom a postupne pridáme zvyšné ingrediencie – kypriaci prášok do pečiva a olej. Aby bolo piškótové cesto nadýchané, je potrebné zamiešavať bielky do žĺtkovej zmesi opatrne a nešľahať ich mixérom. Bielky zamiešavame opatrne metličkou. Takto nám zostane piškóta nadýchaná a vláčna. Keďže namiesto múky použijeme puding, základ cesta rozdelíme do troch rovnakých misiek. Do každej misky nasypeme jeden celý puding a opatrne premiešame.
Vyskúšaj aj: Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien
Formu si vymastíme olejom a vysypeme trochou múky. Následne lejeme pripravené cesto po jednotlivých vrstvách. Na záver môžeme ešte cesto posypať zmesou lesného ovocia, bábovku to príjemne osvieži. Bábovku pečieme na 170 °C cca 40 minút. Po upečení ju necháme dôkladne vychladnúť a následne opatrne vyklopíme. Na ozdobenie bábovky môžeme použiť rozpustenú čokoládu a drobné cukrovinky. Túto nadýchanú a chutnú bábovku si jednoznačne zamilujete!
Inšpiruj sa: Recept na bábovku z bazy: Objav nové chute v nadýchanom zákusku!