Pudingová bábovka: Túto nadýchanú dobrotu ku káve si zamiluješ!

Bábovka patrí medzi múčniky, ktoré sú vhodné v každom ročnom období. Lahodnú bábovku si najlepšie vychutnáte čerstvú, so šálkou obľúbenej kávy. Základom pre jej pečenie  je okrem receptu aj výber formy. V dnešnej dobe máme na výber hneď z niekoľkých možností – napríklad hliníkovej, sklenej či silikónovej formy. Osobne som vyskúšala snáď všetky druhy foriem, pričom najviac sa mi osvedčila práve tá silikónová. Pečenie so silikónovou formou je jednoduché a vy tak máte záruku, že bábovka sa vyklopí neporušená a zachová si svoj tvar.

Druhým, veľmi dôležitým bodom, je dobrý recept, ktorý sa vždy vydarí. Najčastejšie pečieme bábovku s pridaním múky. Bábovka sa však dá pripraviť aj inak. Stačí mať iba tie správne ingrediencie. Veríme, že sa vám táto pudingová bábovka bez múky osvedčí a zachutí aj vám.

Odporúčame: Videorecept: Nadýchaná bábovka zo špaldovej múky

Pudingová bábovka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na pudingovú bábovku budeme potrebovať

  • 5 vajec
  • 150 gramov práškového cukru
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 100 ml oleja
  • 1 balenie čokoládového pudingu
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 1 balenie karamelového pudingu
  • Mrazená zmes lesného ovocia

Neprehliadni: Citrónová bábovka: Pochúťka, na ktorej si zamaškrtí celá rodina

recept na bábovku

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Z vajíčok si oddelíme bielky a žĺtky. K bielkam pridáme štipku soli a vyšľaháme ich na najvyšších obrátkach na tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom a postupne pridáme zvyšné ingrediencie – kypriaci prášok do pečiva a olej. Aby bolo piškótové cesto nadýchané, je potrebné zamiešavať bielky do žĺtkovej zmesi opatrne a nešľahať ich mixérom. Bielky zamiešavame opatrne metličkou. Takto nám zostane piškóta nadýchaná a vláčna. Keďže namiesto múky použijeme puding, základ cesta rozdelíme do troch rovnakých misiek. Do každej misky nasypeme jeden celý puding a opatrne premiešame. 

Vyskúšaj aj: Mramorová bábovka so salkom: Jej chuť ťa dostane do kolien

bábovka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Formu si vymastíme olejom a vysypeme trochou múky. Následne lejeme pripravené cesto po jednotlivých vrstvách. Na záver môžeme ešte cesto posypať zmesou lesného ovocia, bábovku to príjemne osvieži. Bábovku pečieme na 170 °C cca 40 minút. Po upečení ju necháme dôkladne vychladnúť a následne opatrne vyklopíme. Na ozdobenie bábovky môžeme použiť rozpustenú čokoládu a drobné cukrovinky. Túto nadýchanú a chutnú bábovku si jednoznačne zamilujete! 

Inšpiruj sa: Recept na bábovku z bazy: Objav nové chute v nadýchanom zákusku!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

27.06.2021 12:08

Vyzerá mňamkovo

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

27.06.2021 16:02

bábovku si pečiem často a túto určite vyskúšam, vyzerá výborne

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

29.06.2021 10:00

A chutí ešte lepšie :)

Elena Švachová

Elena Švachová

27.06.2021 22:14

Podľa fotky súdim,že určite je super a že by sme si na nej pochutili...mňam.

Vaše meno:

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

29.06.2021 10:00

Určite by vám chutila - je skvelá a hlavne bez múky ;)

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

29.06.2021 11:11

robievam podobnú aj s malinovým pudingom

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

12.07.2021 23:39

vyzerá dobre

Vaše meno:

Ľubica Križanová

Ľubica Križanová

21.07.2021 20:28

Nikdy ma nenapadlo dávať do bábovky puding, ale určite vyskúšam :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.