Recept: Jendoduchá medová roláda s parížskou šľahačkou

Babičkina medová roláda naplnená parížskou šľahačkou je sladká a ľahká ako sen.

 

Viete kedy chutí najlepšie? Jednoznačne pri kávičke s kamarátkami smiley. Doprajte si tento neodolateľný zákusok!

 

Príprava: 20 minút

Pečenie: 10 minút

Chladenie: 12 hodín

Potrebujeme na 1 plech:

  • 4 vajcia
  • 250 g medu
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 150 g hladkej múky
  • Potrebujeme na plnku:
  • 400 ml 33% sladkej smotany
  • 100 g horkej čokolády (aspoň 75 % obsah kakaa)
  • 2 PL cukru

 

Vyskúšaj tiež: Lahodný a rýchly grilovaný ananás

medová roláda s parížskou šľahačkou

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

1. Večer vlajeme smotanu do hrnca, prisypeme cukor a nalámeme do nej čokoládu. Začneme nahrievať na miernom ohni, počkáme, kým sa čokoláda rozpustí a na chvíľu necháme prejsť varom. Necháme vychladnúť a na noc vložíme do chladničky.

 

2. Na druhý deň upečieme medovú roládu. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s medom na krémovú svetlú zmes. Múku preosejeme a premiešame so sódou bikarbónou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po častiach striedavo pridávame do žĺtkovej masy vyšľahaný sneh a preosiatu múku. Premiešavame metličkou na sneh ale len zľahka. Roláda tak bude obzvlášť nadýchaná.

 

3. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie navrstvíme medové cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme asi 10 až 12 minút. Ale 10 minút by malo byť tak akurát.

 

4. Na stôl si pripravíme kuchynskú utierku a posypeme ju práškovým cukrom. Upečenú roládu preklopíme na utierku, tak aby bol papier na vrchu. Trochu ho pokvapkáme studenou vodou a opatrne stiahneme. Roládu hneď aj s utierkou zvinieme a necháme vychladnúť.

 

5. Prevarenú smotanu vyberieme s chladničky a vyšľaháme z nej tuhý krém. Natrieme na vychladnutú roládu zrolujeme a môžem ihneď podávať. Skladujeme v chladničke.

 

Príprava receptu, foto, text: Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

10 komentárov

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

28.08.2017 10:49

Babičkine receptíky sú vždy výborné...čaj o piatej, je rozhodne dámska a hlavne britská záležitosť...... kde sa k čajíku podávajú hlavne koláčiky...... táto medová roláda k nej určite patrí...

Vaše meno:

Monika Červinková

Monika Červinková

28.08.2017 12:53

Parížska šľahačka je naj :)

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

28.08.2017 15:37

Vyzerá fantasticky.

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

28.08.2017 17:27

Podľa mňa nevyzerá vôbec fantasticky, ale chutiť tak môže...

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

28.08.2017 19:45

často robím roládu, ale piškótovú, musím vyskúšať aj túto medovú

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

29.08.2017 07:15

rolády pečiem často, určite vyskúšam :)

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

30.08.2017 11:07

jednoduché, rýchle, chutné

Vaše meno:

janko komada

janko komada

30.08.2017 12:50

dal by som si ku káve

Vaše meno:

Táňa Slahučková

Táňa Slahučková

03.09.2017 19:17

Mňam, vyskúšame :)

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

14.12.2017 18:42

teraz na Vianoce ju asi urobím

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.