Sladkou bodkou na grilovačke je u nás tradične tento vynikajúci grilovaný ananás s maslom, medom a škoricou. Je to zázrak, ale chutí skutočne všetkým. Vyskúšajte a zalizovať sa budete až za ušami, to garantujem!
Grilovaný ananás je skvelý dezert, ktorý nielenže lahodí oku, ale aj poteší chuťové poháriky. Tento jednoduchý recept je ideálny na letné grilovanie, keď sa chcete osviežiť niečím zdravým a chutným.
Grilovaný ananás - na 4 porcie potrebujeme:
Príprava: 15 minút
Grilovanie: 10 minút
1 stredný ananás
3 lyžice masla
1 lyžicu cejlónskej škorice
1 lyžicu agátového medu
Pozri aj: Lahodná polievka gazpacho na horúce dni
Vynikajúci grilovaný ananás - jednoduchý a lahodný dezert
Ananás očistíme, odkrojíme polovicu listov a pozdĺžne nakrájame na osminky. Maslo roztopíme na miernom ohni, pridáme škoricu, med, premiešame. Zmesou natierame ananás z každej strany. Grilujeme na miernom ohni asi 5 minút z každej strany.
Nie je to iba o škorici a mede!
Ananás je superpotravina plná vitamínov a minerálnych látok, ktorá navyše zlepšuje trávenie! Ak si teda pochutíte na tomto mojom obľúbenom recepte, určite vám nebude ťažko! Keď ananás jete pravidelne, pomáha vám zlepšovať imunitu, stará sa o kvalitu kostí, zdravé srdce, štíhlu líniu a vitalitu. Preto je u nás pevnou súčasťou menu na každej grilovačke.
Príprava receptu, foto, text: Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk
Aktualizované na 06.08.2024
Aktualizovaný článok: 06.08.2024