Recept na čučoriedkové mini cheesecakes

čučoriedkové mini cheesecakes

Cheesecaky patria medzi najobľúbenejšie dezerty. Niet sa čomu čudovať. Kombinácia chrumkavého korpusu, jemnej tvarohovej náplne a zväčša kyslého ovocia je naozaj výborná. No tiež aj dosť kalorická. Jeden kúsok tohto pokušenia musíme dlho spaľovať. Upečte si preto mini cheesecakes!

Porcia tohto dezertu je výrazne menšia, no chuť stále lahodná. Bude síce pokušením nedať si ďalší, ale pokiaľ si strážite kalórie, musíte to vydržať. Chuť na sladké určite zaženiete, chuťové bunky sa takmer rozplynú a vaša váha veľmi neutrpí.

Zdravý čučoriedkový cheesecake

Ich príprava je v podstate taká istá ako príprava klasického cheesecaku, len nepoužijeme tortovú formu, ale formu na muffiny a bude nám stačiť menej surovín. Mini cheesecaky môžu byť rôzne, my vám dnes prinášame recept na čučoriedkové.

Recept na čučoriedkové mini cheesecakes si zamilujete!

Čučoriedkové cheesecakes sú skvelou voľbou pre milovníkov sladkostí. Táto lahodná dezertná pochúťka spojuje krémovejšiu konzistenciu cheesecaku s osviežujúcou chuťou čučoriedok.

Príprava čučoriedkových mini cheesecakes je relatívne jednoduchá. Stačí si pripraviť suroviny ako tvaroh, smotanu, vajcia, cukor, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a čučoriedky. Na výrobu základu tortičky budete potrebovať sušienky a maslo, ktoré sa zmixujú a upečú v spodku formičiek - plech na muffiny. Potom sa pripravená cheesecake zmes naleje na sušenkový základ a dochutí sa čučoriedkami, ktoré sa môžu použiť buď ako nátierka alebo pridať priamo do cesta.

Po upečení v rúre a vychladnutí v chladničke sa môžete tešiť na dokonalý dezert, ktorý je ideálny nielen na špeciálne príležitosti, ale aj na každodenné občerstvenie. Čučoriedkové mini cheesecakes sú dokonalou kombináciou sladkosti, krémovosti a ovocnej sviežosti, ktorá určite poteší vaše chuťové poháriky!

Odporúčame prečítať: Čokoládový cheesecake s černicami

Ingrediencie na čučoriedkový cheesecake

 Korpus:

  • 125 g keksov
  • 2 PL kryštálového cukru (nemusí byť, pokiaľ sú keksy dosť sladké)
  • 60 g masla

Tvarohová náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 150 g kryštálového cukru
  • 120 g kyslá smotana
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 2 vajíčka
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • čučoriedkový džem

Postup a recepty na prípravu čučoriedkového cheesecaku:

1. Sušienky dobre rozdrvíme a zmiešame s cukrom a roztopeným maslom do lepivej hmoty. Maslo môžeme v prípade potreby pridať, záleží to od druhu keksov. Hotovú zmes rozdelíme do 12 muffinových formičiek, ktoré sme dookola vystlali papierovými košíčkami. Sušienkovú zmes na dne formičiek dobre pritlačíme, napríklad pohárom.

Odporúčame prečítať: Recept na Tekvicovo - čokoládový cheesecake


2. Vo väčšej mise zmiešame všetky ingrediencie na tvarohovú náplň. Začneme tvarohom, ktorý je dobré najprv vymiešať samotný, potom doň postupne všetko pridávame – okrem čučoriedkového džemu. Môžeme použiť mixér, tak bude náplň jemná a krémová. Zmes rovnomerne rozdelíme do formičiek, kde už máme pripravený sušienkový korpus.

mini cheesecakes Shutterstock®

3. Do stredu každej naplnenej formičky dáme asi lyžičku čučoriedkového džemu, ktorý špajľou rozotrieme po povrchu. Môžeme si vymýšľať rôzne tvary. Ale nezachádzame príliš hlboko, aby sme nepoškodili korpus. Pečieme asi 20 minút, priebežne sledujeme. Okraje zhnednú a budú chrumkavé, ale stred by mal zostať trochu trasľavý.

4. Keď sú cheesecaky upečené, formu vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť asi hodinu. Potom prichádza na rad chladnička, aby nám mini dezerty dobre stuhli.  V chladničke ich necháme minimálne dve hodiny, ale lepšie aj viac. Servírujeme s čučoriedkami alebo s extra dávkou čučoriedkového džemu. Prípadne si môžeme urobiť vlastnú čučoriedkovú omáčku.

Odporúčame prečítať: Recept na avokádový cheesecake – bez lepku a laktózy pre maškrtníkov

Aktualizované na 25.06.2024


3 komentárov
Libuše Šumná

Libuše Šumná

05.06.2017 19:15

to musí být dobrota, vypadá to moc pěkně

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

05.06.2017 19:48

Vyzerajú veľmi jedlé :-)

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

31.12.2017 16:59

tak toto by som si dala hneď

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE