Recepty - 8 sladučkých valentínskych maškŕt pre milovaných

Ako sa hovorí, láska ide cez žalúdok, a preto sa chutná večera alebo sladký dezert môžu pokojne zaradiť medzi najkrajšie Valentínske prekvapenia.

So symbolom srdiečka sme si pre vás pripravili až osem výborných receptov, ktoré ulahodia nielen vášmu oku ale aj chuťovým pohárikom.

Ktoré sladké valentínske maškrty vás môžu potešiť?

Tu je niekoľko tipov na sladučké valentínske dezerty, ktorých skvelá chuť vás skutočne dostane!

  • Čokoládové truffles - urobte si čokoládové guličky z rozpustenej kvalitnej čokolády a smotany. Posypte ich kakaom, aby vyzerali ešte lepšie.
  • Sladké srdiečka - sladké srdcia - kakaové srdiečka - srdiečka pre zamilovaných - pečte srdiečkové koláčiky zo základného receptu na čajové pečivo. Ozdobte ich cukrovou polevou, ovocím alebo rozpustenou čokoládou.
  • Muffiny s malinami a smotanovým krémom - urobte si šťavnaté muffiny s malinami a na vrch dajte smotanový krém. Ozdobte ich malinami a lístkami čerstvej mäty.
  • Fondue so sladkými pochúťkami - pripravte si sladké fondue so štipkou kvalitnej horkej čokolády a podávaj s kúskami čerstvého ovocia, marshmallows, sušienkami alebo zmrzlinou.
  • Valentínska banánová torta
  • Valentínske brownies
  • Horúca čokoláda
  • Čokoládové kvietky

Nezabudnite, že pripravenie týchto dezertov môže byť spoločným zážitkom pre vás a vašu milovanú osobu. Pridajte k tomu romantickú hudbu a sviečky a vytvorte si nezabudnuteľný valentínsky zážitok, ktorý dokonale dotvoria práve sladké valentínske recepty.

Ktoré sú najlepšie recepty na sladké valentínske maškrty?

Dnes sme si pre vás pripravili TOP 8 sladkých valentínskych receptov, ktoré nie sú náročné ani na čas a ani na suroviny. Inšpirujte sa našimi tipmi a pripravte pre svojich milovaných sladké valentínske maškrty!

Neprehliadnite: Obľúbený chlebík vo vajíčku trochu inak? Pozri, ako ho ozvláštniť!

múčniková bobmboniéra recept

Zdroj: Shutterstock®

Orechové srdiečka

Ingrediencie na cesto:

  • 3 vajcia
  • 3 PL teplej vody
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 100 g hladkej múky
  • 20 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
  • 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Ingrediencie na náplň:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná KL práškového cukru
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 2 – 3 PL likéru Amaretto

Ingrediencie na ozdobenie:

  • 250 g čerstvých alebo mrazených malín
  • 50 g polených vlašských orechov
  • 2 zarovnané PL práškového cukru

Okrem toho potrebujeme:

  • formu v tvare srdca (22 – 24 cm)
  • papier na pečenie

Recept na orechové valentínske srdiečka

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s teplou vodu elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni asi 1 minútu do peny. Vmiešame práškový a vanilínový cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme v dvoch dávkach múku zmiešanú s kypriacim práškom a Gustinom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 25 minút

Po upečení vyklopíme korpus na kuchynskú mriežku pokrytú papierom na pečenie a z upečeného srdiečka rýchlo jedným ťahom stiahneme papier na pečenie. Po vychladnutí korpus pozdĺžne prekrojíme.

Na náplň ušľaháme smotanu, Smeta-fix a práškový cukor dotuha. Pridáme mleté orechy a Amaretto a zľahka ručne zamiešame.

Jednu tretinu náplne natrieme na spodnú časť korpusu a rozotrieme dohladka. Priklopíme druhou časťou korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch srdca. Lyžicou urobíme na povrchu vlnky.

Srdce odložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme malinami a polenými orechmi a necháme ešte 30 minút vychladnúť. Nakoniec pocukrujeme a podávame.

TIP: Maliny môžeme podľa chuti zameniť aj za iné ovocie.

TIP 2: Ak nemáte formu na srdce, múčnik bude rovnako dobre chutiť aj ako torta z okrúhlej formy s priemerom 26 cm. 

Odporúčame aj: Poznáš tradičné fašiangové recepty? Vyskúšaj niektorý z nich!

Orechove srdiecko

Zdroj: Shutterstock®

Parížske čokoládové srdce s brusnicami

  • Doba prípravy: asi 30 minút
  • Doba pečenia: asi 35 minút
  • Doba chladenia: 3 hodiny, najlepšie cez noc

Ingrediencie na krém:

  • 1 balenie krému z Parížskej torty Dr.Oetker
  • 400 – 500 ml smotany na šľahanie

Ingrediencie na cesto:

  • 1 balenie korpusu z Parížskej torty Dr.Oetker
  • 260 ml vody
  • 30 ml oleja
  • 1 – 2 vajcia

Ingrediencie na potretie a posypanie:

  • zavarené brusnice (hmotnosť 200 g)
  • 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa

Ešte potrebujeme:

  • formu v tvare srdca (Ø 22 – 24 cm)

Postup prípravy receptu na čokoládové srdce s brusnicami

Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.

Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 150 °C
  • Teplovzdušná rúra: 130 °C
  • Plynová rúra: stupeň 2
  • Doba pečenia: asi 35 minút

Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu rozotrieme brusnice.

Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na brusnice, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky. 

Tip pre vás: Veľkosť podprsenky je dôležitá. Ako vybrať tú správnu?

Parizske cokoladove srdce s brusnicami

Zdroj: Shutterstock®

Parížske srdiečka

  • Doba prípravy: asi 30 minút
  • Doba pečenia: asi 10 minút
  • Vystačí: na 20 zlepených kusov

Ingrediencie na cesto:

  • 100 g Marcipánu Dr.Oetker
  • 50 g práškového cukru
  • kôra a šťava z jedného chemicky neošetreného citróna
  • 1 vajce
  • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 100 g hladkej múky
  • 80 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Ingrediencie na náplň:

  • 3 zarovnané PL višňového džemu
  • 1 PL rumu

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie
  • ponorný mixér
  • cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou (Ø 1 cm)

Postup prípravy - recept na parížske srdiečka

Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru a šťavu z citróna, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a pomocou varešky dôkladne vymiešame dohladka.

Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie, tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v užšej časti dotýkajú a vznikne nám tvar srdca). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 10 minút

Upečené srdiečka necháme vychladnúť.

Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Touto náplňou zlepujeme upečené srdiečka po dvoch k sebe. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.

TIP: Srdiečka tiež môžeme ozdobiť Polevou tmavou Dr.Oetker. 

Zaujme vás: Objavte 4 romantické mestá ideálne na výlet vo dvojici

Parizske srdiecka

Zdroj: Shutterstock®

Sladký sendvič z lásky

Ingrediencie na cesto:

  • 4 vajcia
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 100 g práškového cukru
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka
  • 160 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Ingrediencie na náplň:

  • 1 balenie Krémovej náplne s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
  • 200 ml studeného mlieka
  • 2 – 3 zarovnané PL práškového cukru
  • 125 g zmäknutého masla
  • 6 čerstvých veľkých jahôd (z toho 2 na ozdobu)

Okrem toho potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko

Postup prípravy - recept na sladký sendvič z lásky

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s vanilínovým cukrom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Striedavo pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi.

Hladké cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 20 minút

Po upečení vyklopíme korpus na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier, na ktorom sme korpus piekli, stiahneme a korpus necháme vychladnúť.

Z cesta formičkou alebo nožom povykrajujeme 12 – 14 srdiečok.

Krémovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Polovicu náplne nastriekame cukrárskym vreckom na polovicu srdiečok. Druhú polovicu srdiečkových korpusov priklopíme na nastriekanú náplň ako sendvič.

Štyri jahody nakrájame na veľmi malé kúsky a ručne vmiešame do zvyšnej náplne. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka so širokou trubičkou (aby prešiel krém s jahodami) a srdiečkové sendviče náplňou ozdobíme.

Dve jahody, ktoré sme si ponechali bokom na ozdobu, nakrájame na plátky a ozdobíme nimi sendviče. Uchovávame v chlade.

TIP: Odporúčame vyskúšať aj sladké sendviče s Krémovou náplňou čokoládovou Dr.Oetker a s banánom. 

Odporúčame: Rok 2024 bude rokom Dreveného DRAKA: TOTO NÁM PRINESIE!

Sladky sendvic z lasky

Zdroj: Shutterstock®

Valentínske čokomuffiny

  • Doba prípravy: asi 20 minút
  • Doba pečenia: asi 20 minút
  • Vystačí na: 10 porcií

Ingrediencie na cesto:

  • 1 balenie Muffinov čokoládových s čokoládovými kúskami Dr.Oetker
  • 110 ml vody
  • 40 ml oleja
  • 1 vajce

Ingrediencie na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
  • 50 g masla
  • 10 ruží

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie
  • 10 papierových košíčkov (sú súčasťou zmesi na Muffiny)

Recept na valentínske čokomuffiny

Na prípravu cesta zmiešame zmes na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Ručne vareškou vymiešame hladké cesto. Pomocou dvoch polievkových lyžíc naplníme cestom 10 košíčkov rozložených na plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Pri pečení vždy rešpektujte skúsenosti s vlastnou rúrou.
  • Doba pečenia: asi 20 minút

Muffiny v košíčkoch necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na ozdobenie rozpustíme polevu vo vodnom kúpeli spoločne s maslom. Tuhnúcu polevu pomocou polievkovej lyžice nanesieme na povrch muffinov.

Na ozdobenie skrátime stonku každej ruže na cca 2 cm a do každého muffinu zapichneme jednu ružu. 

Odporúčame aj: Svadobný overal pre moderné a štýlové nevesty: Vsaďte na originalitu!

Valentinske cokomuffiny

Zdroj: Shutterstock®

Valentínske marcipánové srdce

  • Doba prípravy: asi 25 minút
  • Doba pečenia: asi 20 minút
  • Vystačí na: asi 12 porcií

Ingrediencie na cesto:

  • 1 balenie Muffinov Dr.Oetker
  • 110 ml vody
  • 40 ml oleja
  • 1 vajce

Ingrediencie na náplň:

  • 1 balíček Zlatého klasu 40 g Dr.Oetker
  • 3 PL cukru
  • 400 ml mlieka

Ingrediencie na ozdobenie:

  • 150 g marcipánovej hmoty
  • 1 zarovnaná PL kakaa
  • 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • formu na pečenie v tvare srdca (22 – 24 cm)
  • formičky v tvare srdiečok
  • váľok
  • mikroténové vrecko

Recept na valentínske marcipánové srdce

Cesto pripravíme zo zmesi na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Rovnomerne vmiešame čokoládové kúsky. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180°C
  • Teplovzdušná rúra: 160°C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 20 minút

Upečené srdce prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť. Odstránime formu a dvakrát pozdĺžne rozrežeme.

Na náplň pripravíme Zlatý klas (40 g) s cukrom a mliekom podľa návodu na obale. Polovicu horúceho pudingu ihneď nanesieme na prvý korpus a rozotrieme. Položíme druhú časť korpusu a rozotrieme druhú polovicu pudingu. Vrchný korpus dobre pritlačíme a tortu odložíme najmenej na 2 hodiny stuhnúť.

Na ozdobenie marcipán najskôr sfarbíme malým množstvom preosiateho kakaa do svetlohnedej farby. Odoberieme asi tretinu hmoty. Väčšiu časť hmoty sfarbíme na tmavší odtieň a opäť odoberieme jednu tretinu. Poslednú tretinu sfarbíme na tmavohnedú farbu. Každú tretinu marcipánu rozváľame medzi rozstrihnutým mikroténovým vreckom pomocou váľka na tenký plát a pomocou formičky vykrajujeme srdiečka (asi 5 cm). Zvyšok hmoty opäť premiesime, vyváľame a vykrajujeme menšie srdiečka.

Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Povrch a boky rovnomerne potrieme polevou. Väčšie marcipánové srdiečka umiestnime po obvode torty a zľahka pritlačíme, zvyšok srdiečok dekoratívne rozmiestnime na povrch.

TIP: Torta chutí najlepšie, ak ju necháme 2 – 3 dni uležať (bez marcipánovej dekorácie). 

Neprehliadnite: VIDEO: Masáž tváre lyžičkami – jednoduchá a príjemná masáž s liftingovým účinkom

Valentinske marcipan srdce

Zdroj: Shutterstock®

Zamilované marcipánové srdiečka

  • Počet kusov: asi 25 kusov
  • Doba prípravy: asi 50 minút

Ingrediencie na srdiečka:

  • 150 g Marcipánu Dr.Oetker
  • 75 g preosiateho práškového cukru
  • 75 g jemne mletých pistácií
  • 1 PL čerešňovej pálenky

Ingrediencie na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
  • Zdobenie Perličky strieborné Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • vykrajovaciu formičku v tvare srdiečka (Ø 3 – 4 cm)
  • papier na pečenie

Recept na zamilované marcipánové srdiečka + postup prípravy

Na prípravu srdiečok prepracujeme marcipán, práškový cukor, pistácie a čerešňovú pálenku. Marcipánovú hmotu rozvaľkáme na pracovnej ploche vysypanej malým množstvom práškového cukru na plát s hrúbkou cca 1 cm a pomocou formičky povykrajujeme srdiečka, formičku zakaždým ponoríme do práškového cukru.

Marcipánové srdiečka opatrne vytlačíme z formičky a prípadne odstránime zvyšky marcipánu z okraja formičky. Zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu a nalejeme do misky. Marcipánové srdiečka pomocou dvoch vidličiek ponoríme do polevy. Na spodnej strane otrieme polevu o okraj misky.

Srdiečka položíme na papier na pečenie, ozdobíme zdobením a polevu necháme zatuhnúť, eventuálne jednotlivé kúsky občas posunieme, aby nevznikla hrubá vrstva polevy na spodnej strane. Srdiečka až do podávania uchovávame v chlade.

Prečítajte si aj: Chceš sexy zadok? Dosiahneš ho aj takto jednoducho!

Zamilovane marcipanove srdiecka

Zdroj: Shutterstock®

Aktualizované na 11.02.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

11 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

13.02.2016 09:20

vsetko vyzera nadherne,mnam

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

29.02.2016 21:30

sú krásne

Vaše meno:

Jana Križanová

Jana Križanová

08.03.2016 14:13

mňam, keď chutia rovnako ako vyzerajú tak...

Vaše meno:

Katarína

Katarína

08.03.2016 20:24

Náádhera hneď by som si dala

Vaše meno:

Jana Hlubeňová

Jana Hlubeňová

09.03.2016 17:04

krasne

Vaše meno:

Mária Bestvinová

Mária Bestvinová

10.03.2016 14:42

Tá parížska torta vyzerá úchvatne :) Mňam.

Vaše meno:

Anna K

Anna K

11.03.2016 03:15

Tak zasa budeme maškrtiť, veď kto by nevyskúšal takéto super mňamky...

Vaše meno:

Miroslava Zelinkova

Miroslava Zelinkova

11.03.2016 17:24

Všetko by som zjedla mnam

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

11.03.2016 18:35

všetko čokoládové milujem

Vaše meno:

anka  -                fb anka all saga saganová

anka - fb anka all saga saganová

17.03.2016 20:21

mnam vsetky chutné

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

21.07.2016 12:40

Vyzerajú nádherne :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.