Ryžový puding: Voňavá jesenná maškrta pre malých i veľkých

Sychravé chladné dni sú ako stvorené na pohodovú atmosféru s čajom a sladkou dobrotou k tomu. A keďže počas jesene trávime v našich domovoch viac času než v lete, nie je nič jednoduchšie, ako si pripraviť chutnú jesennú maškrtu so sezónnym ovocím

Hrušky a jablká v spojení so sladkými hrozienkami a voňavou škoricou sú odjakživa skvelou kombináciou. Ak k tomu ešte pridáme nadýchaný ryžový puding, vznikne z toho dezert, ktorý zachutí nielen malým, ale aj veľkým maškrtníkom. Ryžový puding je skutočne lahodný a je zaujímavou obmenou mliečnej ryže či ryžového nákypu.

Odporúčame: Detská výživa: Chutná a zdravá dobrota zo sezónnych sliviek!

mliečna ryža

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na ryžový puding budeme potrebovať (cca 3 – 4 porcie)

  • ¾ šálky ryže
  • 500 ml mlieka
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • Kúsok masla
  • 1 šľahačkovú smotanu
  • 1 hrušku
  • 1 jablko
  • Hrsť sušených hrozienok
  • Škoricový cukor na dochutenie

Pozri aj: Sladký obed pre deti: Jablkovo-škoricový ryžový nákyp

ryžový puding

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Ryžu preberieme a zalejeme mliekom. Varíme ju na miernom ohni až do jej zmäknutia. Mliečnu ryžu dochutíme trstinovým cukrom a ešte v horúcej ryži rozpustíme kúsok masla. Potom ju necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme šľahačku dotuha na najvyšších obrátkach. V separátnom hrnci podusíme na malé kocky nakrájanú hrušku a postrúhané jablko s hrozienkami. Podusenú ovocnú zmes dochutíme ešte škoricovým cukrom. Vychladnutú mliečnu ryžu potom zľahka premiešame so šľahačkou. Ryžový puding nakoniec naservírujeme s poduseným ovocím. Ako čerešničku na torte posypeme puding škoricovým cukrom a veľkými kryštálikmi trstinového cukru.

Vyskúšaj aj: Sezóna ríbezlí: Ochutnaj tento nadýchaný ríbezľovo-čokoládový koláč!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

26.09.2021 05:06

Chutná maškrta so sezónnym ovocím.

Vaše meno:

Lenka Geršiová

Lenka Geršiová

29.09.2021 09:20

Vyzerá to veľmi chutne, palec hore.

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

29.09.2021 15:14

Ďakujem, je to naozaj lahôdka...odporúčam vyskúšať. :-)

Marta Kendrová

Marta Kendrová

13.11.2021 07:40

Milujem, ale odrádza ma dlhé varenie ryže, má niekto nejaký trik?

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.