Dnes som si pre vás opäť pripravila recept s arašidovým maslom, ale tentokrát bude arašidové maslo slúžiť len ako poleva, ktorá koláčiky krásne obohatí a perfektne ich vylepší :)
Tieto krehké a jemné mini koláčiky si môžete pripraviť hocikedy, pretože ich príprava je veľmi jednoduchá, potrebujete minimálne množstvo prísad a navyše sú pripravené v priebehu niekoľkých minút.
Pokiaľ nemáte alebo nepoužívate arašidové maslo, môžete ho pokojne vynechať a nahradiť napríklad čokoládou, ktorou koláčiky na záver jemne polejete.
Odporúčame tiež: 6 tipov ako si môžete užiť skvelú dovolenku a ušetriť
Na prípravu potrebujete:
- 3/4 šálky 82% masla
- 50 gr kokosového cukru (resp. podľa chuti)
- 1 vajíčko
- 2 šálky hladkej špaldovej múky
- 1/2 čl kypriaceho prášku do pečiva
- 1 čl sódy bikarbóny
- na poliatie: orechové maslo (mandľové/kešu/arašidové) alebo čokoláda
- drobné kúsky orieškov
Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov
Postup prípravy:
V miske si zmiešajte maslo (izbovej teploty) spolu s kokosovým cukrom a pridajte vajíčko. Všetko spolu rozmixujte na hustý krém a postupne prisypte múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Prísady v miske mixujte pokiaľ nedostanete hustú hmotu.
Pomocou rúk tvarujte z hmoty guľky a následne vyformujte guľky do tvaru menších keksíkov. Cesto ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre pri teplote 175°C po dobu 7-10 minút.
Po vytiahnutí z rúry nechajte koláčiky vychladnúť. Vychladnuté koláčiky polejte orechovým maslom, posypte orieškami alebo ich jednoducho konzumujte pokojne aj bez toho :).
Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky
Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk