Zdravý recept: Slivkovo-hrušková omáčka

Slivkovo-hrušková omáčka

Pre milovníkov smotanovo-tvarohových dezertov tu máme chutnú vychytávku. Tieto dezerty sa bez ovocia nezaobídu. Výhodou je, že je len na vás aké ovocie si nakombinujete. A tak svetu svete vždy jeden a ten istý dezert chutí inak. 

Aby ste si tieto skvelé dezerty mohli z domáceho ovocia pripravovať doslova kedykoľvek, máme pre vás výborný recept na slivkovo-hruškovú omáčku. A ak ste túto kombináciu zatiaľ neskúsili, tak už nečakajte, určite vám zachutí :)

Vystačí na: asi 5 pohárov à 350 ml

Doba prípravy: asi 35 minút

Prísady na prípravu:

  • 750 g hrušiek olúpaných, zbavených jadrovníkov a nakrájaných na malé kúsky

  • 750 g sliviek očistených, odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky

  • 250 ml 100% pomarančového džúsu šťava z 1 citróna

  • 2 kúsky celej škorice

  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

  • 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker

  • 350 g cukru

slivky
Shutterstock®

Slivkovo-hrušková omáčka a jej príprava

1. Do veľkého hrnca vložíme hrušky a slivky. Pridáme džús, šťavu, škoricu a vanilínový cukor a premiešame. Obsah balíčka Gelfix Super zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

Odporúčame vyskúšať tiež:  Zdravý recept: Jablkové pyré s karambolou

recept na Slivkovo-hruškovú omáčku
Dr.Oetker

2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevarenej omáčky. Ak je po vychladnutí málo tuhá, vmiešame do nej ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Odporúčame vyskúšať : Zdravá maškrta - Kysnutý slivkový koláč s posýpkou

TIPY: Doba trvanlivosti je asi 6 mesiacov. Môžeme podávať vo vrstvách s tvarohovým dezertom.

Aktualizované na 04.09.2024

Aktualizovaný článok: 04.09.2024

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
4 komentárov
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

12.08.2015 09:42

zaujímavé a určite aj veľmi chutné

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

18.08.2015 11:07

slivky mám aj hrušky tak určite skúsim mňamkýýý

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

18.08.2015 11:08

slivky mám aj hrušky tak určite skúsim mňamkýýý

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

25.08.2015 18:44

lahodné na leto stvorené :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE