Ak sa v týchto dňoch pravidelne vrháte na čerstvé ovocie a sladké bobule hrozna vám v chladničke rozhodne nesmú chýbať, pripravte si z nich rôzne hroznové pochúťky. Od osviežujúcich nápojov, cez zdravé šaláty pripravené na sladko, alebo aj na slano. Ako na to, vám rady prezradíme. Hrozno sa totiž hodí tak k mäsu, ako aj k rybám, syrom, zelenine či iným druhom ovocia. Spestrite si ním svoj jedálny lístok!
Odporúčame: Netradičný perník: Gaštanovo-čokoládové nebíčko v papuľke
Hroznové smoothie
Ingrediencie: zelené hrozno (ideálne bez kôstok), smotana na šľahanie, citrónový šťava, mlieko, kocky ľadu, hroznový džús
Postup: Hrozno dôkladne rozmixujte, preceďte. Do šťavy prilejte hroznový džús, citrónovú šťavu, mlieko a lyžičku či dve šľahačkovej smotany. Dôkladne premiešajte, vhoďte kocky ľadu a podávajte.
Pozri aj: Domáci zázvorový likér známy ako zázvorovica: Ochutnáš?
Ovocný šalát s hroznom
Ingrediencie: tmavé hrozno, ananás, jahody, mandarínky, biely jogurt, med (alebo cukor), lístky čerstvej mäty
Postup: Jogurt vymiešajte s cukrom, alebo medom. Ovocie umyte, očistite, uložte do misky, polejte jogurtom a ozdobte mätou. Ak chcete mať šalát sýtejší, zmiešajte jogurt s ovsenými vločkami.
Pozri aj: Najjednoduchší recept na makrónky, ktoré si môžeš doladiť podľa seba
Syrový tanier s údeným lososom
Ingrediencie: zelený šalát, hrozno, slaný ovčí syr, jablko, vlašské orechy, sušené brusnice, údený losos
Postup: Šalát umyte, uložte na spodok taniera. Naň naukladajte nakrájané jablko, rozdrvte syr, pridajte orechy, brusnice aj lososové plátky. Pridajte bobule hrozna a podávajte.
Krevetový šalát
Ingrediencie: krevety, kyslá smotana, biely jogurt, citrónová šťava, čerstvý kôpor, hrozno, olivový olej, soľ
Postup: Smotanu vymiešajte s jogurtom v pomere jedna k jednej. Ochuťte soľou, citrónovou šťavou a kôprom. Krevety opečte na olivovom oleji, podávajte so smotanou a hroznom.