Jemný zemiakový šalát s tekvicou a špenátom

Čo by ste povedali na malý experiment a na prípravu tradičného vianočného zemiakového šalátu použili troška netradičné ingrediencie? Dnes vám ponúkame variant s tekvicou a špenátom

 

 

Čo by ste povedali na malý experiment a na prípravu tradičného vianočného zemiakového šalátu použili troška netradičné ingrediencie? Dnes vám ponúkame variant s tekvicou a špenátom. Obe potreviny sú veľmi zdravé a šalátu dodajú svojskú chuť. Veď vyskúšajte sami a možno ho zaradíte na vianočné menu.

 

 

Na Jemný zemiakový šalát s tekvicou a špenátom potrebujeme (4 porcie):

 

  • 600 g uvarených šalátových zemiakov
  • 150 g tekvice
  • soľ
  • čerstvé drvené korenie
  • 4 lyžice majonézy Hellmann's
  • šťava z polovice citróna
  • 200 g listového špenátu
  • 1 lyžica oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť pekanových alebo vlašských orechov

 

 

Postup práce:

 

Dužinu tekvice nakrájame na kocky a upečieme nasucho v rúre pri 180 ° C domäkka . Na oleji necháme zosklovatieť na rezance nakrájanú cibuľu . Po chvíli pridáme nasekaný cesnak a listy špenátu . Osolíme a okoreníme . Orestujeme , až sa odparí všetka tekutina . Uvarené zemiaky nakrájame na hranolčeky a pridáme k špenátu . Prehrejeme . Pridáme upečenú tekvicu , majonézu , citrónovú šťavu a všetko zľahka premiešame . Šalát servírujeme teplý , posypaný orechmi.

 

Prajeme dobrú chuť :)

 

 

Jemný zemiakový šalát s tekvicou a špenátom

 


 

Zdroj foto: www.hellmanns.sk
2 komentárov
Jana Komadová

Jana Komadová

20.01.2014 21:06

tak to je zaujímavý a ozaj netradičný recept niekedy ho vyskúšam

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

28.01.2014 18:53

Dobre vyzerá, rada by som ochutnala.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE