Čo by ste povedali na malý experiment a na prípravu tradičného vianočného zemiakového šalátu použili troška netradičné ingrediencie? Dnes vám ponúkame variant s tekvicou a špenátom. Obe potreviny sú veľmi zdravé a šalátu dodajú svojskú chuť. Veď vyskúšajte sami a možno ho zaradíte na vianočné menu.
Na Jemný zemiakový šalát s tekvicou a špenátom potrebujeme (4 porcie):
- 600 g uvarených šalátových zemiakov
- 150 g tekvice
- soľ
- čerstvé drvené korenie
- 4 lyžice majonézy Hellmann's
- šťava z polovice citróna
- 200 g listového špenátu
- 1 lyžica oleja
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- hrsť pekanových alebo vlašských orechov
Postup práce:
Dužinu tekvice nakrájame na kocky a upečieme nasucho v rúre pri 180 ° C domäkka . Na oleji necháme zosklovatieť na rezance nakrájanú cibuľu . Po chvíli pridáme nasekaný cesnak a listy špenátu . Osolíme a okoreníme . Orestujeme , až sa odparí všetka tekutina . Uvarené zemiaky nakrájame na hranolčeky a pridáme k špenátu . Prehrejeme . Pridáme upečenú tekvicu , majonézu , citrónovú šťavu a všetko zľahka premiešame . Šalát servírujeme teplý , posypaný orechmi.
Prajeme dobrú chuť :)