Bábovka je tým najjednoduchším a najrýchlejším sladkým pokrmom, ktorým možno pohostiť nečakanú návštevu, a preto verím, že tento recept istotne využijete!
Angie pečie - bábovka s malinami bude aj váš TOP recept!
Bábovka je obľúbený dezert pre viacero dôvodov. Je lahodná, mäkká a vláčna, s príjemnou chuťou vanilky a masla. Okrem toho je veľmi jednoduchá na prípravu a nesmie chýbať na žiadnej slávnostnej akcii alebo rodinnej oslave. Mnohí ľudia majú s bábovkou spojené príjemné spomienky z detstva alebo ju považujú za pochúťku. Tieto faktory robia z báboviek klasický a obľúbený dezert u všetkých členov rodiny.
Limetkovo malinová bábovka - ingrediencie:
220 g Sweet family kryštálového cukru
3 vajíčka
125 ml mlieka
nastrúhaná kôra z 2 limetiek
šťava z 1 limetky
220 g hladkej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku Dr. Oetker
125 g malín + 1 lyžičku múky + 1 lyžičku práškového cukru
Odporúčame: Recept: Zdravá a rýchla čerešňová bublanina
Limetkovo-malinová bábovka - postup prípravy:
Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Vajíčka vyšľaháme do peny s kryštálovým cukrom, prilejeme mlieko, šľavu z limetky, nastrúhanú kôru a pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Premiešame mixérom. Maliny vyvaľkáme v 1 lyžičke múky zmiešanej s 1 lyžičkou práškového cukru a lopatkou opatrne primiešame do cesta. Rúru zapneme na 180°C, cesto nalejeme do formy a pečieme cca 40 minút. Po upečení necháme trocha vychladnúť a potom vyklopíme z formy. Podávame posypané práškovým cukrom.
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Zdravú raňajkovú placku
Zdroj: www.angiebakes.com
Aktualizované na 10.06.2024
Aktualizovaný článok: 10.06.2024