Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky?

Zapekané jedlá sú vďačným druhom jedál, ktoré viete pripraviť rýchlo a v jednej mise. Ak ste už vyskúšali náš recept na zapekané plnené šampiňóny, dnes vám predstavíme mäsovú obmenu. Zapekané zemiaky s mletým mäsom sú na prípravu nenáročné a už teraz vám vieme s istotou povedať, že vám zachutia. U nás v rodine je tento recept už generačný a ešte sme sa ho neprejedli.

V čom spočíva, že sú zapekané zemiaky s mäsom také geniálne? Všetko je o jednoduchosti a zopár ingredienciách, ktoré nám poslúžia.

Odporúčame: Špenátové rizoto – rýchle a zdravé jedlo pre celú rodinu

zapekané zemiaky s mäsom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na prípravu zapekaných zemiakov budete potrebovať

  • 5 – 6 väčších zemiakov (počet prispôsobte podľa veľkosti zapekacej misy)
  • 500 gramov mletého bravčového mäsa
  • 2 stredne veľké vajcia
  • 1 veľká cibuľa
  • Soľ a korenie podľa chuti
zemiaky zapečené v rúre

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Zemiaky očistíme od šupky a nakrájame na tenšie plátky. Na rozpálenom oleji si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku. K cibuľke pridáme mleté mäso a premiešame ho s cibuľou. Necháme, aby mäso pustilo šťavu a ,,zatiahlo“ sa. Potom ho môžeme osoliť a okoreniť podľa vlastnej chuti. K mäsu pridáme rozšľahané celé vajcia a miešame spolu s mäsom na panvici, kým sa vajcia neusmažia. Mali by byť rovnomerne prepojené s mäsom. Rúru nastavíme približne na 200 °C.

Vyskúšaj aj: Nezameniteľná chuť bryndze – ochutnala si už poctivý demikát?

zemiaky s mäsom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Zapekaciu misu vymastíme trochou oleja a na jej dno kladieme prvú vrstvu zemiakových plátkov. Keď je celé dno misy pokryté zemiakmi, osolíme ich a jemne okoreníme. Na túto vrstvu rovnomerne nanášame polovicu mäsovej zmesi. Na mäsovú zmes opäť kladieme vrstvu zemiakov a ešte pred dochutením zemiaky trochu utlačíme, aby sa spojili s mletým mäsom. Nasleduje druhá vrstva mletého mäsa. Vrch bude tvoriť posledná vrstva zemiakov, ktorú opäť trochu utlačíme a na záver dochutíme soľou a korením. Takto navrstvené zemiaky s mäsom pečieme po dobu cca 45 minút až hodinu, kým nie je vrch chrumkavý a zemiaky nie sú zapečené. Zemiaky s mäsom chutia výborne so zaváranými kyslými uhorkami či cviklou.

Pozri aj: Tak jednoduché a výborné – slimáčiky zo zemiakového cesta

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

17.03.2021 11:03

práve som rozmýšľala čo zajtra navariť a Vy ste to vyriešili za mňa, ďakujem

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

17.03.2021 13:19

Verím, že budú chutiť! :-)

JAN KOMADA

JAN KOMADA

18.03.2021 13:41

Máme radi robíme a dávam ešte slaninku

Vaše meno:

Táňa Slahučková

Táňa Slahučková

25.03.2021 21:00

Ešte nie, ale vyskúšam :)

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

19.05.2021 13:31

dělávám často u nás chutnají

Vaše meno:

Ľubica Križanová

Ľubica Križanová

14.08.2021 20:24

Milujem zapekané zemiaky, ale bez cibule :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.