Dokonalé jedlo pre návštevu: Vyskúšaj chutné zapekané nachos!

Chutné zapekané nachos s roztečeným syrom cheddar

Rýchlovka, ktorá nikdy nikoho neomrzí, a to hovoríme o vašej návšteve či rodine.

 

Skvelé zapekané nachos si naozaj obľúbite!

 

Sú hotové doslova za niekoľko minút a chutia božsky. Samozrejme, že takýto typ večere neodporúčame každý deň, no ako osvieženie vášho tradičného jedálnička si zapekané nachos určite zamilujete.

 

Pozri aj: Krásna Slovenka očarila Austrálčanov kuchárskym umením

 

Ingrediencie

Reklama

Na jeden menší plech potrebujeme:

 

  • 1 balíček chipsov nachos
  • 250 g hovädzieho mletého mäsa
  • 2-3 lyžice mexického korenia (napríklad na tacos, burritos alebo fajitas – dostanete pri mexickom tovare v obchodoch)
  • 1 veľkú paradajku bez zrniečok
  • 1 malú červenú cibuľku
  • 5-10 jalapeno papričiek v slanom náleve
  • 150 g syra chedar
  • 1 kelímok kyslej smotany

 

Ako príloha resp. dip: Salsa, guacamole, syrová omáčka

nachos s mäsom

Zdroj: Shutterstock®

Reklama

Postup

Reklama
  1. Rozkúrte si trúbu aspoň na 200 stupňov Celzia.
  2. Najprv si pripravíme mäso, ktoré opečieme na oleji do hneda. Nemusíme soliť ani koreniť. Keď je mäso hnedé, pridajte k nemu mexické korenie a poriadne premiešajte. Mäso odstavte zo sporáku.
  3. Na plech si vysypte chipsy nachos, paradajku bez zrniečok nakrájajte na drobno a rozsypte po celej ploche chipsov.
  4. Pridajte cibuľku nakrájanú na drobno aj papričky jalapeno, ktoré môťete nakrájať na väčšie kusy a nemusíte. Podľa vašej chuti. Takisto oboje rozložíme po chipsoch.
  5. Na koniec si nastrúhame chedar a rozprestrieme po celej ploche. Ak sa vám zdá syra málo, pokojne pridajte, nachos sú najlepšie, keď sú celé pokryté syrom.
  6. Plech vložíme do trúby a zapekáme asi 5 minút, kým sa syr neroztopí a okraje chipsov nezačnú hnednúť.
  7. Vyberieme a podávame priamo na plechu. Na vrch do stredu dáme dve lyžice kyslej smotany a pokojne aj zvolený dip. Odtrhávajte si, namáčajte a papajte!

 

Zaujme ťa: Vytiahni zvonové nohavice zo skrine! Sedemdesiate roky hlásia návrat!

 

Dúfame, že vám budú nachos chutiť. Tip na vylepšenie, spravte si domácu salsu a guacamole. Uvidíte, že na kupované sa nechytajú a vy budete v siedmom nebi!

 

Dobrú chuť!

 

13 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

monika potheova

monika potheova

27.12.2017 11:59

vyzera chutne

Vaše meno:

Peter Gavlas

Peter Gavlas

27.12.2017 02:52

Super, rád vyskúšam.

Vaše meno:

Jana Uhrová

Jana Uhrová

24.12.2017 15:07

ako stvorené pri večernom pozeraní telky :)

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

21.12.2017 16:26

vyzerá to dobre

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

20.12.2017 18:50

dobrý nápad na rýchle trocha pikantné občerstvenie

Vaše meno:

Marta Bujdošová

Marta Bujdošová

20.12.2017 14:58

musim vyskusat, mojej dcere to bude urcite chutit

Vaše meno:

Vlasta Tóthová

Vlasta Tóthová

18.12.2017 21:04

Nachos veľmi nemusím, ale skúsila by som tento recept ochutnať

Vaše meno:

janko komada

janko komada

18.12.2017 20:52

zaujímavý recept

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

18.12.2017 14:04

Hmmm, to musí byť výborné :)

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

18.12.2017 11:34

milujem domáce guacamole....

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

18.12.2017 09:03

Vyskúšame, vďaka za recept!

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

18.12.2017 08:07

že by trošku Mexika?

Vaše meno:

Anna Bútorová

Anna Bútorová

18.12.2017 06:53

mňam, chutný rýchlovka

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE