Pečeňový nákyp: Nedeľný obed pre skutočných gurmánov

Ako si predstavujete ideálny nedeľný obed? Kým pre niekoho je neporušiteľnou tradíciou poctivý slepačí vývar a rezne s ryžou, iní nedeľný obed radi obmieňajú. Ak máte pocit, že ste už vyskúšali snáď všetko, pripravte tradičné jedlo inak.

Bravčová pečienka sa právom zaraďuje medzi delikatesy slovenskej kuchyne, ktorú možno pripraviť na veľa spôsobov. Dnes si jeden predstavíme – nadýchaný pečeňový nákyp, ktorý je skutočnou lahôdkou!

Odporúčame: Jesenné recepty: Lahodná nátierka z kačacej pečienky

nákyp z bravčovej pečene

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na pečeňový nákyp budeme potrebovať

  • 500 gramov bravčovej pečene
  • 1 balenie smotany na šľahanie
  • 3 vajcia
  • 2 dcl oleja
  • 1 lyžičku soli

Odporúčame tiež: Bravčová pečienka na pive s polentou

nákyp

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Bravčovú pečeň pomelieme v mlynčeku alebo rozmixujeme najemno na najvyšších obrátkach. Do zmesi zapracujeme metličkou smotanu na šľahanie a premiešame. Potom pridáme vajcia, olej, soľ a celú zmes ešte raz poriadne premiešame. Takto pripravený pečeňový základ vylejeme do sklenenej zapekacej misy a pečieme v rúre na 190 °C zhruba hodinu (závisí od danej rúry). Nákyp by mal byť mierne popraskaný a navrchu dozlatista upečený, rovnako ako okraje. Pečeňový nákyp podávame ideálne so zemiakmi, buď klasicky varenými alebo na spôsob zemiakovej kaše. Chutnou čerešničkou na torte sú zavárané uhorky či cvikla.

Neprehliadni: Kto povedal, že bravčová masť je nezdravá? Fakty, ktoré ťa dostanú!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

03.10.2021 06:54

Ešte som neskúšala, vďaka za tip!

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

03.10.2021 16:09

vyzerá výborne, ešte som také nerobila, vyskúšam

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

05.10.2021 14:11

Je to lahôdka, pokiaľ máte radi pečienku. :-) Odporúčam

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

04.10.2021 10:41

Už som ho robila,len dcéra nemá rada pečeň

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

04.10.2021 18:42

máme ho radi, ale namiesto oleja dávam tuk alebo masť

Vaše meno:

beata kolkova

beata kolkova

04.10.2021 22:04

My sme pastetu so smotanou robili, vyskusam aj toto.

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

07.10.2021 15:12

Rád varím určite vyskúšam

Vaše meno:

Vlasta Mäsiarová

Vlasta Mäsiarová

04.11.2021 11:01

Ďakujem za tip.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.