Počas upršaných dní sa nám doslova žiada zahriať sa niečím chutným a domácim. Síce sa núka siahnuť po niečom pálenom, v tomto prípade máme na mysli niečo iné! Polievky sú tým najlepším riešením. Zahrejú, vyliečia a pripomenú nám detstvo. Takou polievkou je aj naša domáca šošovicová polievka s klobásou. Aj vám sa tak zbiehajú slinky?
Na šošovicu gazdinky nedajú dopustiť. Je to presne tá plodina, ktorá nepotrebuje dlho variť a dá sa pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. V prvom rade je to šošovicový prívarok a v tom druhom zase polievka, ktorá je famózna.
Odporúčame: RECEPT: Syrom plnené klobásy obalené v slaninke
Ingrediencie
- šošovica
- mrkva
- petržlen aj s vňaťou
- soľ a korenie
- klobása
Na úvod si nezabudnite šošovicu namočiť aspoň dve hodiny vopred. Bude chutnejšia a polievka sa rýchlejšie uvarí. Ak je šošovica namočená, najskôr si nakrájame mrkvu, petržlen a klobásu. Všetko dáme do hrnca s vodou, pridáme šošovicu a varíme približne hodinu. Následne ju dochutíme koreninami podľa vlastnej voľby, najlepšie sa však do nej hodí len klasická kombinácia soľ a korenie. Pre dozdobenie môžeme opražiť pár krúžkov klobásky a trošku výpeku naliať do polievky. Podávať ju môžete čistú, prípadne so smotanou alebo dozdobenú petržlenovou vňaťou.
Vyskúšaj tiež: RECEPT: Grilovaná bageta s broskyňou - pochúťka pre každú návštevu