Neviem ako vy, ale ja najradšej varím a experimentujem s kuracím mäsom. Nielen že je cenovo najdostupnejšie, ale dá sa pripraviť asi na všetky možné spôsoby a to za pomerne krátky čas. Sladké, slané, s ovocím, hubami... stačí len zapojiť svoju fantáziu a pustiť sa s chuťou do varenia.
Po krátkej sumarizácii dostupných potravín som sa dnes rozhodla spotrebovať z chladničky hlavne zeleninu, preto z toho vzišiel nápad, po čase si zase raz navariť jedno z mojich najobľúbenejších jedál, čínu.
Na 6 porcií budeme potrebovať:
- 400 g kuracích pŕs
- 3 vajcia
- 2 červené cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku (ja som použila viac, lebo sme momentálne chorí)
- kúsok zázvoru
- 3 papriky
- 3 šampiňóny
- 1 pór
- 1 cviklu
- 100 g kukurice
- ½ bal. čínskeho korenia
- olivový olej resp. maslo
- + ako príloha hranolky, tatárska omáčka
Odporúčame prečítať: Recept na vynikajúce francúzske zemiaky
Postup:
1. Mäso nakrájame na kocky, vajcia rozmiešame, pretlačíme 1 strúčik cesnaku, pridáme na krúžky nakrájaný pór (zatiaľ len cibuľovú časť), dôkladne premiešame s mäsom a necháme aspoň dve hodiny odstáť v chladničke.
2. Kým budeme čakať, nakrájame si aj papriku, cibuľu, šampiňóny, zázvor a zvyšné strúčiky cesnaku. Ja som si cviklu nastrúhala na plátky a podávala až ako prílohu, no vy ju pokojne môžete postrúhať a variť už priamo s ostatnou zeleninou.
Odporúčame prečítať: Recept na tradičné bryndzové halušky
3. Na oleji, resp. masle, mäso dozlatista orestujeme a postupne začneme pridávať zeleninu. Podľa chuti prisýpame čínske korenie a za stáleho miešania varíme na miernom ohni asi 10 minút, potom podlejeme šálkou vody a necháme dusiť pol hodinu, pričom po 15 minútach premiešame.
Odporúčame prečítať: Recept na pravé domáce makové šúľance
4. Podávame s hranolkami, ja som pridala aj tatársku omáčku a spomínanú cviklu.
Prajem dobrú chuť!