Recept na kuracie prsia na čínsky spôsob

Neviem ako vy, ale ja najradšej varím a experimentujem s kuracím mäsom. Nielen že je cenovo najdostupnejšie, ale dá sa pripraviť asi na všetky možné spôsoby a to za pomerne krátky čas. Sladké, slané, s ovocím, hubami... stačí len zapojiť svoju fantáziu a pustiť sa s chuťou do varenia.

 

Po krátkej sumarizácii dostupných potravín som sa dnes rozhodla spotrebovať z chladničky hlavne zeleninu, preto z toho vzišiel nápad, po čase si zase raz navariť jedno z mojich najobľúbenejších jedál, čínu.

 

 Na 6 porcií budeme potrebovať:

  • 400 g kuracích pŕs
  • 3 vajcia
  • 2 červené cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku (ja som použila viac, lebo sme momentálne chorí)
  • kúsok zázvoru
  • 3 papriky
  • 3 šampiňóny
  • 1 pór
  • 1 cviklu
  • 100 g kukurice
  • ½ bal. čínskeho korenia
  • olivový olej resp. maslo
  • + ako príloha hranolky, tatárska omáčka

 

Odporúčame prečítať: Recept na vynikajúce francúzske zemiaky

Kuracie prsia na čínsky spôsob

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

1. Mäso nakrájame na kocky, vajcia rozmiešame, pretlačíme 1 strúčik cesnaku, pridáme na krúžky nakrájaný pór (zatiaľ len cibuľovú časť), dôkladne premiešame s mäsom a necháme aspoň dve hodiny odstáť v chladničke.

 

2. Kým budeme čakať, nakrájame si aj papriku, cibuľu, šampiňóny, zázvor a zvyšné strúčiky cesnaku. Ja som si cviklu nastrúhala na plátky a podávala až ako prílohu, no vy ju pokojne môžete postrúhať a variť už priamo s ostatnou zeleninou.

 

 

Odporúčame prečítať: Recept na tradičné bryndzové halušky

Kura na čínsky spôsob - postup prípravy

Zdroj: Shutterstock®

3. Na oleji, resp. masle, mäso dozlatista orestujeme a postupne začneme pridávať zeleninu. Podľa chuti prisýpame čínske korenie a za stáleho miešania varíme na miernom ohni asi 10 minút, potom podlejeme šálkou vody a necháme dusiť pol hodinu, pričom po 15 minútach premiešame. 

 

 

Odporúčame prečítať: Recept na pravé domáce makové šúľance

Hotové jedlo, čína

Zdroj: Shutterstock®

4. Podávame s hranolkami, ja som pridala aj tatársku omáčku a spomínanú cviklu.

 

Prajem dobrú chuť!

15 komentárov
Soňa Krátka

Soňa Krátka

14.12.2016 08:32

výborne to vyzerá

Vaše meno:

ivana pistovičová

ivana pistovičová

14.12.2016 13:25

skusime, vyzera to lákavo

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

14.12.2016 14:21

Určite by som sa dobré najedla.

Vaše meno:

Miroslav Hajzuš

Miroslav Hajzuš

14.12.2016 18:26

robím čínu trochu inak, ale moze byt

Vaše meno:

Mari

Mari

14.12.2016 20:19

co keby ste pre vasu krasu okusili trochu byliniek: ul kpt Nalepku 1/u v Kosiciach

Vaše meno:

jan

jan

14.12.2016 20:20

okusime aj zena uz rozmyslala o niecom novom

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

15.12.2016 11:11

takéto niečo máme radi

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

15.12.2016 16:13

kuracie varím tiež najčastejšie a so zeleninou to je naj..

Vaše meno:

Anna pistovičová

Anna pistovičová

15.12.2016 20:43

zeby vikendový obedik ?!...

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 10:49

Super, pre zmenu :)

Vaše meno:

Ján

Ján

22.12.2016 23:12

určite zasýti

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

24.12.2016 20:41

už sa mi zbiehajú slinky

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

02.01.2017 12:10

Chutné mäsko, tiež robím na viacero spôsobov a chutí stále, je to rýchlovka:))

Vaše meno:

Alžbeta Nováková

Alžbeta Nováková

02.01.2017 16:34

Tento recept vrelo odporúčam,je úžasný.

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

10.05.2017 19:41

Chutí nám, rýchle, výborné jedlo:))

Vaše meno:

Lucia Stupková

Lucia Stupková

24.09.2017 13:20

Vyzera super urcite vyskusam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE