Recept na zapekané cestoviny s mletým mäsom a syrom

Síce sú zapekané cestoviny prácnejšie na prípravu, nemožno im uprieť, že sú skutočne chutné. Predovšetkým vrchná vrstva zapečeného syra, na ktorej si dokážu pochutnať všetci. Veď napokon, chrumkavému a zároveň roztekajúcemu syru sa nedá odolať. Zapekané cestoviny sa dajú pripraviť na množstvo rôznych spôsobov a zväčša do nich pridávame zvyšky, ktoré nám ostali z predchádzajúceho dňa. Ochutnajte tieto podľa receptu nižšie.

Odporúčame: Slivkové gule zo zemiakové cesta: Dopraj si lahodný obed!

Na zapekané cestoviny potrebujete:

  • 500 g mletého mäsa
  • 2 červené cibule
  • 1 žltú papriku
  • 1 pálivú papriku
  • 500 g cestovín penne
  • 50 ml oleja
  • mleté čierne korenie, sladkú papriku, kari korenie, soľ
  • 1 lyžicu paradajkovej pasty (pretlak)

Na bešamel si pripravte:

  • 100 g masla
  • 100 g múky
  • 1 l mlieka
  • 250 g mozzarelly
  • mleté čierne korenie, soľ, muškátový oriešok
  • 200 g tvrdého syra
zapekané cestoviny

Zdroj: youtube.com/c/ChutnýTV

Ako prvé si dáme uvariť cestoviny, ktoré nevaríme do úplného zmäknutia. Kým sa nám budú variť, tak si pripravíme bešamel. Do hrnca dáme maslo, ktoré necháme roztopiť. Postupne pridáme múku a neskôr aj mlieko. Bešamel ochutíme mletým čiernym korením, soľou a muškátovým orieškom. Pridáme približne po ½ lyžičke z každého korenia. Na záver pridáme mozzarellu a všetko miešame dovtedy, kým sa úplne neroztopí.

Na oleji si opražíme na kúsky nakrájanú cibuľu, ktorú pečieme do sklovitá. Následne pridáme mleté mäso. Až sa mäsko zatiahne, tak pridáme mleté čierne korenie, sladkú papriku, kari korenie a soľ. Na záver pridáme paradajkovú pastu a na kocky nakrájané obe papriky. Chvíľu podusíme a odstavíme zo sporáka.

Na dno zapekacej misky dáme vrstvu bešamelu, na ňu uvarené cestoviny a opäť vrstvu bešamelu. Následne navrstvíme mäsovú zmes, bešamel, cestoviny a opäť bešamel. Takto pripravené cestoviny dáme do rúry a pečieme približne 10 minút pri 200 °C. Po 10 minútach cestoviny z rúry vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom. Napokon ich dáme na ďalších 10 minút do rúry zapiecť. Po zapečení podávame – dobrú chuť!

Neprehliadni: Rýchla hubová polievka s cestovinami: Jedinečná chuť v tradične netradičnej pochúťke!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

12.10.2020 12:53

Dakujem za recept.. Rada robím Lasagne, a určite vyskúšam aj tieto zapekané cestoviny ..

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

13.10.2020 05:25

Chutné jedlo, pripravujem podobne.

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

15.10.2020 12:39

Vyzerá výborne, určite tak aj chutí

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

20.10.2020 09:28

Niečo podobné ,ako sú Lasagne.

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

11.02.2021 16:25

zapékané těstoviny máme rádi

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.