Recepty na naloženú kuracinu a morčacinu: Najlepšie na grilovanie!

Vedeli ste, že kuracie a morčacie mäso sú tou najlepšou voľbou, ak sa chystáte grilovať, pritom nemienite ďalšie dni stráviť odtučňovacou kúrou, no zároveň sa nehodláte uspokojiť s grilovanou cuketou, namiesto chutného mäsa na grile? Našli ste sa v uvedenom popise? Recepty na naloženú kuracinu a morčacinu, ktoré sú rýchle, jednoduché a ešte aj osvedčené, v tom prípade musíte vyskúšať! 

Grilovanie bez obáv o udržanie štíhlej postavy

Ak si odmyslíme ryby a morské plody, kvalitné kuracie a morčacie mäso má jednoznačne najmenej kalórií, spomedzi druhov mäsa, ktoré zvykneme najčastejšie grilovať. Preto sme sa rozhodli priniesť vám niekoľko zaujímavých a jednoduchých receptov, ako si naložiť práve tieto druhy mäsa a pripraviť tak na grilovanie.

Grilované kuracie prsia nasladko

Na prípravu budete potrebovať:

  • kuracie prsia
  • ovocnú šťavu (odporúčame broskyňovú)
  • solamyl
  • olej, soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

V miske si zmiešajte  trochu ovocnej šťavy (5 – 7 PL), 2 PL solamylu a rovnaké množstvo oleja. Naklepané kuracie prsia si jemne osoľte a okoreňte podľa vašej chuti. Vložte ich do misky s marinádou a nechajte namočené minimálne tri hodiny pred grilovaním.

Bude sa ti páčiť: Hľadáš inšpiráciu na letný drink? Nájdi ju vo svojom znamení!

kuracie mäso v ovocnej marináde

Zdroj: Shutterstock®

Grilované kuracie prsia s cibuľou

Na prípravu budete potrebovať:

  • kuracie prsia
  • 2 väčšie cibule
  • olej, soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Nadrobno nakrájané cibule posoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti. Naklepané kuracie prsia pridajte k cibuli a nechajte takto aspoň sedem hodín pred grilovaním.

kuracie mäso v cibuľovej marináde

Zdroj: Shutterstock®

Grilované morčacie prsia s cesnakom

Na prípravu budete potrebovať:

  • morčacie prsia
  • strúčik cesnaku
  • med
  • sójovú omáčku
  • balzamikový ocot
  • olej, soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Nadrobno nasekaný cesnak zmiešajte s 1 PL olivového oleja, ½ PL sójovej omáčky, toľko isto balzamikového octu, 1 ČL medu, soľou a korením podľa vašej chuti. Premiešajte a pridajte naklepané morčacie prsia, opäť poriadne premiešajte a nechajte stáť aspoň sedem hodín pred grilovaním.

Neprehliadni: Top 3 recepty na domácu horčicu, ktoré musíš rozhodne vyskúšať!

morčacie prsia v cesnakovej marináde

Zdroj: Shutterstock®

Grilované morčacie prsia na korení

Na prípravu budete potrebovať:

  • morčacie prsia
  • chilli omáčku
  • čierne mleté korenie
  • olej, soľ a iné korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Všetky ingrediencie, okrem mäsa, si dobre premiešajte, pričom nešetrite korením – druhy si vyberajte podľa vlastných preferencií. Naklepané morčacie prsia ponorte do marinády a nechajte odstáť asi sedem hodín pred grilovaním.

grilované morčacie prsia

Zdroj: Shutterstock®

Všetky uvedené recepty sú, ako vidíte, mimoriadne rýchle a jednoduché a zároveň uspôsobené tak, aby ste ich mohli použiť tak pre kuracie, ako aj pre morčacie mäso. To však musí byť čerstvé a kvalitné. Ak nemáte dostatok času nechať mäso v marináde cez noc, pokojne budú stačiť aj dve až tri hodiny, avšak v chladničke. V prípade, že budete mäso marinovať cez noc, môžete vynechať solenie marinády a dosoľte ju až tesne pred grilovaním. Marinovať môžete buď miske alebo v mikroténovom vrecku – takto sa vám marináda nasaje do mäsa ešte poctivejšie.

 

Odporúčame: Odborníci šokujú: Zdravá obezita skutočne existuje! Ako to?

marinovanie v mikroténovom vrecku

Zdroj: Shutterstock®

Uvedené gramáže ostatných ingrediencií sú približne na 200 gramov kuracích alebo morčacích pŕs a v marinádach musia ležať v chladničke. A hoci sa pri grilovaní na kalórie príliš nehráme, ak by vás to predsa len zaujímalo, pre porovnanie, sto gramov surových kuracích pŕs obsahuje 461 kJ (grilovaných 1186 kJ), zatiaľ čo sto gramov surových morčacích pŕs 440 kJ, čo je o vyše 1000 kJ menej, ako bravčové mäso.

13 komentárov
Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

09.07.2018 07:59

Grilovanie nasladko u nás nie je veľkým trendom, i tak, vďaka za inšpiriráciu; zmena je život!

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

09.07.2018 09:13

leto a grilovanie k sebe patria ... grilujeme radi niekedy bravčové mäsko inokedy kuracie a občas aj ryby a samozrejme veľa zeleniny k tomu

Vaše meno:

Tomáš Kamenár

Tomáš Kamenár

10.07.2018 07:31

zaujímavé

Vaše meno:

Darina Božiková

Darina Božiková

10.07.2018 18:00

grilované mäsko je výborné,ale takto naložené mäsko môžeme robiť aj na sporáku,keďže nemá každý gril.

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

10.07.2018 20:12

práve som kúpila morčacie prsia a rozmýšľala som čo s ním, vyskúšam grilované s cesnakom

Vaše meno:

Ján Komada

Ján Komada

10.07.2018 21:22

grilujem často mámrád bravčové ale aj kuracie mäsko

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

10.07.2018 21:59

Je čas grilovačiek...treba využiť pekné počasie a posedieť si s rodinou a popritom si pochutiť na dobrotách.

Vaše meno:

Martina Varhaníková

Martina Varhaníková

12.07.2018 12:26

Grilovačky obľubuje asi každý...Skúšala som variantu s medom a koreninami a celkom nám to chutilo. Toto leto som prvý krát robila marinádu s pivom...mala som obavy, ale moja rodina sa nevedela toho dojesť. Tak gorilujme ako nám chutí...:o) Vďaka za rady.

Vaše meno:

Lucia Maninová

Lucia Maninová

17.07.2018 00:03

Vynikajúce sú aj rôzne marinády s jogurtom , korením a bylinkami..

Vaše meno:

Táňa Slahučková

Táňa Slahučková

25.07.2018 22:37

Grilovaného mäska nikdy nie je dosť :)

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

02.08.2018 06:50

tip na grilovanie sa vždy hodí..

Vaše meno:

Peter Maňák

Peter Maňák

11.09.2018 23:36

Dobré rady sa zídu vždy :)

Vaše meno:

Ján Komada

Ján Komada

16.10.2018 16:06

najradšej grilujem kuracinku ale aj krkovička je mňam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE