Slimáky zo zemiakového cesta s klobáskou: Nedá sa im odolať!

Aké slimáky robievate najčastejšie? Tie z lístkového alebo pizzového cesta, s ktorými sa nemusíte baviť? Áno, v tomto prípade stačí z chladničky vybrať cesto, natrieť ho a „dozdobiť" podľa vlastných chutí. No ak chcete svojich hostí alebo rodinku potešiť niečím iným, novým a chutným, tak vyskúšajte tieto slimáky zo zemiakového cesta, ktoré majú o trošku inú, ale za to zaujímavú chuť.

Výhodou je, že zemiaky nemusíte vopred variť. Do cesta sa totižto pridávajú surové zemiaky nastrúhané najemno, vďaka čomu vám ich príprava nezaberie veľa času. Tieto slimáky sú skvelé aj ako jednohubky na oslavu. Poďme si ich teda spolu upiecť!

slimáky s klobáskou

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Katarína Kačuriková

Na slimáky budete potrebovať:

  • 200 g zemiakov
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 1 klobásu
  • 1 vajíčko
  • štipku soli
  • kečup alebo paradajkové pyré
  • syr

Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame úplne na jemno. Následne ich zmiešame so zmäknutým  maslom, žĺtkom, preosiatou múkou a štipkou soli. Z ingrediencií vyhnetieme hladké cesto, ktoré necháme chvíľku odpočívať.

Medzitým si nakrájame klobásku. Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou približne 3 mm a posypeme nakrájanou klobáskou. Ak chcete, aby boli slimáky o niečo chutnejšie a skôr pizzové, tak môžete cesto po rozvaľkaní natrieť kečupom a posypať aj nastrúhaným syrom (takto sme to spravili my a slimáky boli veľmi chutné). Napokon cesto zrolujeme a narežeme na kolieska asi 1 cm široké. Prenesieme na plech vystlaný papierom, potrieme bielkom a podľa chuti posypeme rascou. Slimáky pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 20 minút alebo kým nebudú upečené dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Darina Božiková

Darina Božiková

13.04.2021 14:16

vyzerajú výborne. určite vyskúšam.

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

13.04.2021 15:57

robievam iba so syrom, sú výborné

Vaše meno:

Pavlína Vaksmundská

Pavlína Vaksmundská

13.04.2021 16:43

Jednoduché , super , mňam .. Zvýšila sa klobása z Veľkej noci , tak idem urobiť.. Dakujem opäť za tip , a úžasný recept.

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

14.04.2021 06:21

Túto variantu som ešte neskúšala; ďakujem za inšpiráciu!

Vaše meno:

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

14.04.2021 12:38

Vyzerajú chutne, vyskúšam

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

21.04.2021 15:36

Tak toto môžem mňam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.