Tohoročné, aj keď nie moc vydarené leto, pre dni strávené pri vode kúpaním a opaľovaním, doprialo práve bohatej úrode. A to nielen na poli ale aj v horách.
Hríbari sa tešia plným košíkom, ktoré si s radosťou nosia domov z prechádzoch po našich horách. Či už si z nich pripravia čerstvé chuťovky alebo ich nasušia aj na neskôr, vystačia na celú jeseň a zimu, ak nie až do jari. Aj preto tu dnes máme chutný recept na Cukinovo-hríbovú polievočku z MioMaru. Jej prípava vám potrvá len pár minút, počas ktorých očistíte a nakrájate všetky suroviny. Potom s nimi už len šup do MioMatu a počkať si 25 minút...
Odporúčame prečítať: Ako si správne vybrať maskaru?
Tieto ingrediencie potrebujeme na prípravu 1 litera polievky:
- 1 odmerku sušených hríbov
- cukinu
- 2-3 zemiaky
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- pitnú vodu
Odporúčame prečítať: Pleťový olej ako náhrada za krém
Postup prípravy polievky:
Sušené hríby nechajte namočené v studenej vode cca 1 hodinu.
Cukinu, zemiaky a cesnak očistite a nakrájajte na malé kúsky.
Všetky ingrediencie vložte do MioMatu a dolejte pitnú vodu podľa pravidla: viac vody ako ingrediencií a hladina vody medzi ryskami MIN a MAX.
Zapnite MioMat a stlačte Mash/Soup. MioMat začne pracovať a po 25 minútach zvukový signál oznámi, že polievka je hotová. Polievku ochuťte soľou a korením. Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Jesenný horoskop – časť I.
Ako vidíte je to úplne jednoduché a rýchle, zeleninovo-strukovinové krémové polievky z MioMatu sú proste bomba! Prajeme vám dobrú chuť
www.miomat.sk