6 slaných maškŕt, z ktorých nepriberiete

Odolávať slaným či sladkým pokušeniam počas dňa dá poriadne zabrať. Či už sú to zdravotné dôvody, ktoré vám nedovoľujú zvýšený príjem soli či cukru alebo si strážite svoju hmotnosť, povedať „nie“ slaným chrumkám pri večernom pozeraní televízie je naozaj ťažké.

 

Vyskúšajte si preto pripraviť zdravé maškrty, ktoré nezaťažia váš žalúdok a nepridajú vám ani kilá navyše. 

Zapekané paradajky

 

Suroviny:

  • paradajky
  • tvrdý syr
  • oregano
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • olivový olej

Postup:

  • Paradajky očistíme a pokrájame na plátky. Poukladáme ich na papierom vystlaný plech na pečenie a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.
  • Okoreníme oreganom, soľou a pridáme trochu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.
  • Na záver pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry pri 200 stupňoch na 10 minút.  

 

 

Pečené sladké zemiaky

 

Suroviny:

  • sladké zemiaky
  • soľ
  • olej

Postup:

  • Dobre očistené zemiaky nakrájame na štvrtiny, poukladáme na plech a posolíme. Dáme piecť do rúry pri 180 stupňoch na približne 20 – 30 minút. 

 

Odporúčame vyskúšať: Vyskúšajte v kuchyni rôzne druhy tekvíc

6 slaných maškŕt, z ktorých nepriberiete

Zdroj: Shutterstock®

Tekvicové hranolky

 

Suroviny:

  • tekvica
  • čerstvá petržlenová vňať
  • parmezán
  • olivový olej

Postup:

  • Tekvicu očistíme a nakrájame na hranolky. Tie rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pokrájanom petržlenovou vňaťou.
  • Dáme piecť do rúry pri teplote 180 stupňov na tak dlho, pokiaľ hranolky nezmäknú. Po upečení ich ešte horúce posypeme nastrúhaným parmezánom.

 

 

Čipsy zo sladkých zemiakov

 

Suroviny:

  • sladké zemiaky
  • limeta
  • olej
  • soľ

Postup:

  • Zemiaky nakrájame na tenké plátky a poukladáme ich na plech vystlaný alobalom. Čipsy sa potom ľahko vyberajú a nelepia.
  • Pokvapkáme ich limetovou šťavou, olejom a osolíme. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 20 minút. 

 

Odporúčame prečítať: Viete, v čom vám pomôže kokosové mlieko?

6 slaných maškŕt, z ktorých nepriberiete

Zdroj: Shutterstock®

Avokádový hummus

 

Suroviny:

  • 1 plechovka cíceru
  • 1 zrelé avokádo
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica tahini pasty
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ

Postup:

  • Ako prvé v mixéri rozmixujeme cícer na hladkú kašu. Potom pridáme olúpané avokádo, tahini pastu a pretlačený strúčik cesnaku. Dochutíme soľou podľa vlastnej chuti. Pri podávaní polejeme olivovým olejom.

 

 

Kelové čipsy

 

Suroviny:

  • kel
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej

Postup:

  • Kelové listy pokrájame na menšie kúsky, dáme na plech a pokvapkáme olejom. Posypeme ich soľou a mletým čiernym korením a dáme piecť pri teplote 180 stupňov na 20 minút. 

 

Odporúčame prečítať: Do fitka po novom roku? Začnite skôr!

6 slaných maškŕt, z ktorých nepriberiete

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto:

www.pinterest.com

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
19 komentárov
Erika Špacírová

Erika Špacírová

23.12.2015 08:59

samé doborty :)

Vaše meno:

Daniela Siplakova

Daniela Siplakova

23.12.2015 11:39

praje robim paradajky zapekane :) dakujem za inšpiráciu :)

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

23.12.2015 21:50

vyborne speciality

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

23.12.2015 22:15

pečené sladké zemiaky vyskušam

Vaše meno:

Lucia Vajsová

Lucia Vajsová

25.12.2015 11:19

Mňáááám =)

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

25.12.2015 20:35

sú to zdravé dobroty

Vaše meno:

Ľubica Zámečníková

Ľubica Zámečníková

26.12.2015 23:32

Sladké zemiaky sú super :)

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

28.12.2015 10:53

Znie to zaujímavo.. Určite vyskúšame doma :)

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

30.12.2015 16:21

Ani jeden recept nepoznám

Vaše meno:

Nikola Patáková

Nikola Patáková

30.12.2015 17:36

tak toto iste vyskúšam...a čipsy zo sladkých zemiakov hneď zajtra !

Vaše meno:

Ľuba Reháková

Ľuba Reháková

30.12.2015 19:13

Zemiakové chipsy, alebo hranolky namiesto vysmážané na oleji robím vždy v elektrickej trúbe. Ale ak niekto neodolá fakt tomu vysmážaniu na oleji, či už ide o hranolky alebo rezne a pod. ... tak trocha pomôže doslova povysávať z nich prebytočný olej pomocou kuchynských utierok. Samozrejme, že tam dosť oleja zostane, ale aj dosť sa ho dá odsať. Takže aspoň trocha zdravšie :)

Vaše meno:

Iveta Ondáková

Iveta Ondáková

30.12.2015 19:30

mnam, mnam, mnam samé skvelé recepty :) vyskúšam zapekané paradajky :)

Vaše meno:

Iveta Sýkorová

Iveta Sýkorová

30.12.2015 22:24

Same dobre napady. Jednoduche a pritom skvele. Chipsy zo zemiakov a zapekane paradajky mam uz vyskusane. Urcite budem pokracovat.

Vaše meno:

Juliana Šurkovská

Juliana Šurkovská

30.12.2015 22:55

ďakujem za inšpiráciu, zapekané paradajky vyzerajú super:)

Vaše meno:

Marcel Maňák

Marcel Maňák

02.01.2016 11:40

Až mi slinky tečú, chipsy zo sladkých zemiakov určite vyskúšam :)

Vaše meno:

katarina

katarina

02.01.2016 18:22

Sladké zemiaky nepoznám. Kde sa dajú kúpiť?

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

26.08.2016 20:06

vypadá to dobre vyskušame

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

26.08.2016 21:37

Najviac sa mi páči recept na zapekané paradajky,určite vyskúšam.Teraz je na to vhodný čas.

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

04.11.2021 19:00

Ešte pečený cícer by som do rebríčka zaradila :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE