Šetrné odstránenie umelých mihalníc: Takto to prežiješ bez ujmy!

odstránenie umelých mihalníc

Ak čítate tento článok, pravdepodobne ste nestáli v rade, v ktorom pri vašom zrode rozdávali husté vlasy a mihalnice. Inak by ste sa predsa nemuseli trápiť s nalepovaním či inou aplikáciou umelých mihalníc, no nie? Je však možné, že si umelé mihalnice dáte raz za čas k výraznejšiemu mejkapu alebo na nejakú slávnostnú príležitosť.

No nech túto beauty vychytávku používate na akékoľvek účely, mali by ste sa naučiť v prvom rade to, ako ich správne aplikovať. Šetrné odstránenie umelých mihalníc je v tejto oblasti krásy druhým najdôležitejším bodom, o ktorom sa viac dozviete v nasledovnom článku. Aké sú najlepšie spôsoby pre odstraňovanie umelých rias?

Umelé riasy nestrhávajte nasilu

Ktorá z nás ich vyskúšala, určite vie, že odstraňovanie umelých mihalníc môže byť poriadne nepríjemné, dokonca aj bolestivé. Máloktoré z nás však poznajú fintu, s ktorou sa môžeme bolesti vyhnúť celkom jednoducho. Zásadou číslo jeden je vynechať akékoľvek násilie, silové odstraňovanie mihalníc. Netrpezlivosť treba nechať kdesi za dverami. Tá tu totiž nemá svoje miesto, pretože môže veľmi ľahko spôsobiť aj to, že prídete aj o tú trochu vlastných mihalníc, ktorú ešte máte.

Pozri aj: Lesk a pevnosť vlasov od korienkov až po končeky: Ako na to?

odstránenie umelých rias
Shutterstock®

Ako na šetrné domáce odstránenie mihalníc?

Chcete odstrániť mihalnice šetrnou cestou? Návod na odstránenie umelých mihalníc sa vám hodí počas celého roka. Potrebovať pritom nebudete žiadne drahé a náročné nástroje. Uistite sa ale, že všade, kam s vami pocestujú umelé mihalnice, si pribalíte aj odličovací prostriedok s obsahom oleja a celkom bežné paličky do uší s vatovými koncami. Takto vybavená sa vrhnite na samotné odstraňovanie.

  • Začnite tým, že jednu stranu paličky poriadne namočíte do odličovacieho prostriedku.

  • Ďalším krokom je dosiahnuť, aby vám povolilo lepidlo na umelých mihalniciach. Prejdite teda mokrou tyčinkou po celej dĺžke umelej mihalnice v mieste, kde je prilepená k vašim prirodzeným mihalniciam.

  • Pokračujte odstránením umelej mihalnice, no začnite z vonkajšieho kútika oka. Veľmi opatrne oddeľte mihalnicu od viečka tak, aby ste necítili žiadnu bolesť. V prípade, že sa mihalnice od oka neoddeľujú ľahko, pridajte viac odličovača.

Odporúčame: Trápi vás vaginálna mykóza? Zbavte sa jej účinnými radami!

ako aplikovať umelé riasy
Shutterstock®

Tipy navyše na bezpečné odstránenie umelých rias

Aby ste predišli nepríjemnej skúsenosti s odstraňovaním mihalníc, odporúča sa, aby ste si ich v prvom rade lepili tým správnym spôsobom. Aj keď sa umelé mihalnice lepia veľmi blízko k línii prirodzených mihalníc, nemali by sa lepiť priamo na ne, inak riskujete ich vytrhávanie pri odstraňovaní umelých okrás. Odporúča sa používať aj kvalitný lep. Zoženiete aj lacnejšie náhrady, no tie zvyknú oči dráždiť, tak si na to dajte pozor.

Poslednou užitočnou radou je, starajte sa o svoje prirodzené mihalnice, ktoré umelé mihalnice zreteľne oslabujú. Ako? Doprajte im kúru s rastovým sérom alebo si ich pravidelne potierajte prírodným olejom, napríklad je napríklad kokosový alebo ricínový olej. Robte tak najmä preto, aby ste sa nemuseli v budúcnosti spoliehať výlučne na umelé náhrady, zatiaľ čo z vašich prirodzených mihalníc vám nezostane takmer nič.

Metódy čistenia umelých mihalníc

Čistenie umelých mihalníc je dôležité pre udržanie ich kvality a predĺženie ich životnosti. Tu sú metódy, ako správne čistiť umelé mihalnice:

  • Odstránenie lepidla: Jemne uchopte mihalnice pinzetou a opatrne odstráňte zvyšky lepidla z pásky alebo jednotlivých mihalníc. Nepoužívajte prílišnú silu, aby ste ich nepoškodili.

  • Použitie odličovacieho oleja: Naneste malé množstvo odličovacieho oleja na vatový tampón alebo Q-tip a jemne pretrite mihalnice, aby ste odstránili zvyšky make-upu a lepidla. Olej pomáha rozpustiť lepidlo a uľahčuje čistenie.

  • Čistenie vlažnou vodou a jemným čistiacim prostriedkom: Naplňte misku vlažnou vodou a pridajte kvapku jemného čistiaceho prostriedku alebo šampónu pre deti. Vložte mihalnice do roztoku a jemne ich preplachujte prstami alebo mäkkou kefkou.

  • Oplachovanie a sušenie: Opláchnite mihalnice čistou vlažnou vodou, aby ste odstránili zvyšky čistiaceho prostriedku. Položte ich na čistý papierový uterák a jemne ich osušte. Nechajte mihalnice vyschnúť na vzduchu, aby sa zachoval ich tvar.

  • Dezinfekcia: Ak chcete zabezpečiť dôkladnejšie čistenie, môžete použť alkoholový roztok (napríklad izopropylalkohol) na dezinfekciu. Jemne pretrite mihalnice alkoholom pomocou vatového tampónu a nechajte ich vyschnúť.

  • Skladovanie: Po úplnom vyschnutí uložte mihalnice späť do originálneho obalu alebo do špeciálnej nádoby na umelé mihalnice, aby ste ich ochránili pred prachom a deformáciou.

Anketa: Ako často používate umelé mihalnice?

Odpovedalo 1617 ľudí

6%
23%
43%
24%
4%

Článok aktualizovaný 24.7.2024

Aktualizovaný článok: 24.07.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

15.12.2018 07:53

Netrpezlivosť a násilie sa nikdy nevypláca, ani v tomto prípade a hoci nepoužívam umelé mihalnice, oceňujem článok, výborné tipy!

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

15.12.2018 19:44

umelé riasy nenosím

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

15.12.2018 21:05

Umelé mihalnice nenosím,takže si ich nemusím ani odstraňovať...Stačia mi tie,čo mám :-)

Vaše meno:

Jana Uhrová

Jana Uhrová

24.12.2018 14:07

umelé mihalnice nenosím ale dobré tipy pre tie ktoré majú s týmto problém

Vaše meno:

Marta Mihoková

Marta Mihoková

09.01.2019 10:46

Umelé riasy nenosím

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

09.01.2019 14:59

Nikdy som ich nemala

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.